Anmeldelse: Et Glimt af i Går, i Dag

on

Spillested: Pantomimeteatret i Tivoli
Spilleperiode: 13. juli – 20. september 2019
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg 

★★★★

Hvad er det?
I den nye balletforestilling Et Glimt af i Går, i Dag på Pantomimeteatret i Tivoli hyldes dansk designs helt store klassikere. Der er både noget for de modeinteresserede, de møbel- og designinteresserede og ikke mindst noget for de musikinteresserede. Paul James Rooney står bag koreografien, og danserne akkompagneres af nye jazzede fortolkninger af gamle danske klassikere, såsom ‘Glemmer du’ og ‘Forelsket i København’. Forestillingen har ikke som sådan en handling, men er snarere opbygget af en række sekvenser dedikeret til de enkelte klassikere, som også ind imellem mødes i en samlet hyldest med alle danserne på scenen. Charlotte Østergaard står bag kostumerne.

Det gode og det knap så gode
Hvis nu jeg siger Arne Jacobsens stol Ægget eller PH’s lampe Koglen, kan du så se for dig, hvad det er for nogle møbler, jeg taler om? Forestil dig så, at de er fortolket som ballet. Hvis du synes, det lyder lige så spøjst, som jeg syntes, så vil du blive glædeligt overrasket over denne lille perle af en forestilling.

Gennem forestillingen fortolkes de store klassikere på finurlig vis. Ét balletskørt udgør den plisserede Le Klint lampeskærm, mens et andet skørt løbende udsmykkes med kobberfarvede firkanter, så det ender med at ligne PH-klassikeren Koglen. Dette understreges da danserinden hejses op i scenens loft, og hænger som en strålende lysekrone over scenen.

Arne Jacobsens stol Ægget bliver en danserindes karrusel, når hun svinger sig rundt i den smukke stol, mens kjolen flagrer efter hende. Særligt i denne sekvens bliver det tydeligt for mig, at det ikke kun er selve genstandene som fortolkes, men også designerne selv. Arne Jacobsen har en ganske broget profil, hvilket bestemt kommer til udtryk i den pas de deux, som udspiller sig omkring lænestolen. Det er en både smuk og vild dans.

Musikken er enormt vellykket. De to sangerinder, Sinne Eeg og Birgitte Sooijn, skaber et lækkert og varmt underlag til balletten, hvilket resulterer i en dejligt uhøjtidelig stemning. De drilske fraseringer passer godt sammen med dansernes legende spring og pirouetter.

Selvom jeg finder konceptet glimrende overordnet set, så oplever jeg også nogle af dansene som en anelse gentagende, hvilket får Et Glimt af i Går, i Dag til at føles lidt langtrukken. Desuden er det ikke alle dansere, som står helt skarpt, og særligt i første del af forestillingen, er der nogle af danserne, som lige skal danses i gang.

Et Glimt af i Går, i Dag er ikke en klassisk ballet à la hvad man ser på de store balletscener. Jeg finder den lille forestilling på blot en halv time enormt tilgængelig, og det er sjovt at stå og gætte med på, hvilken designklassiker der mon nu fremstilles.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du ikke nødvendigvis er super velbevandret i ballettens verden og gerne vil se en lille fin balletforestilling. Eller hvis du elsker dansk design og har lyst til at opleve klassikere fortolkes i ballettens univers. 

Studerende og fattig? Sådan gør du
Det koster ikke ekstra at se forestillinger på Tivolis Pantomimeteatret, men entréen til Tivoli skal du dog af med. Her er der ingen ungerabatter, og en entrébillet koster 130 kr.

Foto: Annett Ahrends

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s