CPH stage: A Midsummernight’s Dream

on

Spillested: Ofelia Plads
Spilleperiode: 27. maj 2019 – 31. maj 2019
Anmeldt af: Kristoffer Fløe Dalsgård

Skynd dig ind og se den hvis…
…du gerne vil se noget Shakespeare på engelsk!

Ingen sommer uden Shakespeare – jo sådan kunne man jo næsten godt have det, for den gamle digters tragedier og komedier er ofte at finde blandt sommerprogrammerne rundt om på landets inden- og udendørsscener. Derfor synes jeg også, at man berettiget kan gå til disse forestillinger med en pæn portion forventning og et ganske åbent sind. Forventning fordi landet rummer mange dygtige Shakespeare-skuespillere, og et åbent sind fordi der ofte bliver taget dybe favntag med fortolkningskunsten, når de gamle fortællinger skal have pustet noget 2019-liv ind i sig. Derfor mødte jeg også op iført selvsamme plus en overflod af overtøj, og med min Shakespeare-passionerede mor under armen.

A Midsummer Night’s Dream er helt kort historien om Hermia og Lysander, der er forelskede. De flygter ud i skoven, på flugt fra Helena og Demetrius, som de hver især ellers skulle være gift med, for at kunne omfavne deres brændende kærlighed. De lander dog på hovedet i en strid mellem skovens herskere, alfekongen og alfedronningen, der strides noget så grusomt. Alle disse genvordigheder forløses fremragende, og blandingen af danske og udenlandske skuespillere på scenen synes jeg skaber skøn dynamik – også selvom hele stykket er spillet på engelsk.

Det betyder også, at man som bleg dansker måske nok nogle gange skal spidse ører, for forestillingen går stærkt og ordene i den gamle digters tekster er ikke altid lige nemme at fange – særligt ikke på en åben plads, hvor også måger, turbåde og andet godtfolk blander sig ind og ud af lydkulissen. Det ændrer dog ikke på, at A Midsummer Night’s Dream ér sjov. Og det er da også den sjove del af forestillingen, som virkelig er blevet hevet frem. Men det er jo også sådan, at jeg synes det er dejligst, når man sidder der med et glas rosé og hyggefryser – så vil jeg gerne grine lidt. Og det fik vi så rig mulighed for. Selvom alle stykkets forviklinger måske nok var lidt svære at følge med i på grund af tempo og baggrundslyde, og jeg som sådan måske nok tabte lidt undervejs, så blev energien hele vejen igennem holdt smukt oppe, og underholdningsniveauet var derfor også helt i top denne aften på Ofelia plads.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s