Anbefaling: Teatervandring

Spillested: Alhambra – Museet for humor og satire, Solbjerg Kirkegård og Stærekassen
Spilleperiode: 27. maj, 27. juni og 20. august 2019
Anbefalet af: Julie Mørkeberg

Alhambra – Museet for humor og satire – arrangerer såkaldte teatervandringer rundt omkring i København – i forbindelse med CPH STAGE kaldet Teatercrawl.

På en teatervandring går du en tur med andre teaterinteresserede, og sammen bliver I ledsaget af museumsinspektør Rikke Rottensten, der vil guide jer tættere på fortidens liv på (og bag) de skrå brædder.

Under CPH Stage er der fokus på frederiksbergsk teaterliv med alt hvad det indebærer af viden om dansk kulturliv og anekdoter om kendte teaterfolk, der huserede på de mange teatre på Frederiksberg. Mit forhåndskendskab til fortidens frederiksbergske teaterliv er ret begrænset, hvilket kun gør teatervandringen mere interessant. Undervejs kommer vi bl.a. forbi Aveny-T, der tidligere har heddet Sommerlyst, Riddersalen, Betty Nansen Teatret og dér, hvor ABC-Teatret lå engang, men som nu er et fitnesscenter.

På nogle af teatrene kommer vi indenfor og får lov til at opleve salene set fra scenen – og endda kigget på snoretrækket bag scenen. Det er en god idé at involvere sit publikum på den måde, og folk virker interesserede i at undersøge og spørge ind til både praktiske og kunstneriske forhold på teatrene. Det er tydeligt, at Rikke Rottensten har en stor faglighed og passion for at fortælle. Vi får sjove, spændende og skæve historier og anekdoter om Jytte Abildstrøm, Dirch Passer, Line Knutzon, syngepiger, litterære cabareter, succes, fiasko, økonomi, kulturhistorie og samfundsforhold.

Og så får vi fortalt om premierefesterne, og hvordan der tidligt næste morgen blev kørt teaterfolk i taxaer fra Frederiksberg ind til Rådhuspladsen for med håb og i spænding at læse avisernes anmeldelser af aftenens forestilling.

Næste gang, der er teatervandringer, er den 27. juni på Solbjerg Kirkegård og den 20. august ved Stærekassen.

På Solbjerg Kirkegård bliver der fortalt om en række kendte revy- og teaterfolk, som ligger begravet på kirkegården – heriblandt Stig Lommer og Oscar Stribolt.

Ved Stærekassen handler det om teaterlivet i indre København, hvor du får historier om teatre, kunstnere, værtshuse og hverdagsliv.

Skynd dig at opleve en teatervandring, hvis
… du vil have indblik i dansk teaterhistorie, og du er vild med at høre anekdoter – og hvem er ikke det?

Studerende og fattig? Sådan gør du
En billet til næste teatervandring koster 50 kr. uanset din alder.

Foto: Julie Mørkeberg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s