CPH STAGE: Stor ståhej for ingenting

on

Spillested: Folketeatret, Ørstedsparken
Spilleperiode: 31. maj – 22. juni 2019
Anmeldt af: Marie Krakau

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil se Shakespeare-komedie for fuld udblæsning klædt i fluorescerende farver.

For fjerde år i træk er der gratis Shakespeare til folket i Ørstedsparken takket være Shakes og Folketeatret. I år er det Stor ståhej for ingenting, der er taget under kærlig behandling og bliver serveret i en legesyg pixibogs-udgave på lidt over en time under åben himmel.

Det er Shakespeare på speed og bygget op efter devisen, at overdrivelse fremmer forståelsen, og det er et smart træk, der både fjerner det støv, mange måske forbinder Shakespeare med og tillader historien at være kogt så meget ind til benet, at vi ikke skal forholde os til underliggende psykologi eller tematikker. Kostumerne er spektakulære pangfarvede udstyrsstykker lavet af alt fra gamle appelsinjuicekartoner, presenninger og øldåser, der giver associationer til en low-budget version af RuPaul’s Drag Race.

Der er fart over feltet på alle fronter, også på lydsiden har instruktør, Thomas Hwan, sørget for, at få en fest op at køre. Der bliver disket op med alt fra “Someone like you”, “I have nothing”, “Shallow” og “Cotton Eye Joe”, der ligesom så mange af forestillingens andre elementer træder så langt over grænsen for overdrivelse, at det fungerer nøjagtigt som det skal.

På scenen – et mindre stykke af en af Ørstedsparkens stier med søen i baggrunden – står Marie Bach, Mads Riisom, Morten Brovn og Patricia Schumann, der får teksten og historien til at blomstre af humor. For det er en virkelig sjov forestilling, der egentlig bare er en helt klassisk romantisk komedie, med Marie Bach og Morten Brovn, som det uskyldige par, der forelsker sig på stedet, og Patricia Schumann og Mads Riisom, som et af litteraturhistoriens ældste will-they-won’t-they-par, der ikke vil indse, at de er faldet for hinanden. Begge pars historier bliver selvfølgelig forstyrret i bedste forviklingskomedie-stil, der sender flere latterbølger gennem publikum.

En del af forestillingens charme findes også i, at den spilles udendørs og uden kontrol over hverken vejr, publikum eller sirener og bilstøj, der kan høres fra H.C. Andersens Boulevard og Nørre Voldgade ikke mange meter væk. Kontrakten mellem forestilling og publikum er noget helt andet, end den man indgår i, når man ser teater i en mørklagt sal, på faste pladser med skuespillere på en oplyst scene. Hos Shakes er det hele en del mere afslappet og helt sikkert en fed måde at blive introduceret for teater på, hvis man er afskrækket af det formelle rygte, som teater ofte har. Et godt tip er at komme i god tid, hvis du vil være sikker på at få en god plads, hvor du både kan se og høre skuespillerne – de gode pladser bliver taget hurtigt, og det er virkelig synd, hvis du kun kan se eller høre halvdelen af forestillingen, for den fortjener at blive oplevet i sin helhed.

Stor ståhej for ingenting er ikke Shakespeare, som du kender, men det er helt sikkert Shakespeare som både kendere og nybegyndere bør se.

Foto: Jakob Søby

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s