SPOR festival: No Tomorrow

on

Spillested: Bora Bora
Spilleperiode: 9. – 10. maj 2019 (har de seneste to år turneret i hele Europa som en del af Iceland Dance Companys performancefestival SACRIFICE)
Anmeldt af: Kathrine Lemmeke Madsen

No Tomorrow er en performance med seks unge kvinder, der interagerer på scenen imens de alle spiller på guitar. Forestillingen er inspireret af Vivant Denons roman “Point de Lendemain”, som er et lystfuldt, hyperpoetisk stykke prosa fra det sene 18. århundrede. Det er en performance om det at blive voksen, om kærlighed, og det er krydret med lidt let humor og ekstrem sødme.
Det kan umiddelbart godt virke lidt trægt i starten, når de står på en række og skiftevis spiller forskellige dur-akkorder, der måske ikke blev slået an heeeelt så skarpt, som de kunne have været. Men efterhånden som forestillingen skrider frem, udfolder deres musik sig; det bliver mere kompliceret med fingerspil og dynamikken stiger og bliver kraftfuld. Og pludselig ser man ikke bare seks “ordinære” kvinder i hvid t-shirt og Levi’s jeans, der står og virker næsten som et kikset boyband, men man ser dem som dansere, musikere og smukke individer, der med simple koreografier og opstillinger drager én helt ind i den tonekunst, de sammen får skabt. Musikken er komponeret af Bryce Dessner, som mange måske kender som komponist til musikken fra “The Revenant”, og han har skrevet musikken eksklusivt til
No Tomorrow.
En ting jeg virkelig også hæfter mig ved, er lysdesignet, som er skabt af Björn Bergsteinn Gudmundsson. Han har virkelig fået skabt de flotteste skygger og lysindfald, som taler godt sammen med de simple linjer, danserne sammen danner. De seks perfomere har så meget sødme over sig, og de er helt naturlige at se på – det bliver næsten for meget, at de både kan danse, spille guitar og lige pludselig også bryder ud i smukke harmonier med deres stemmer. Men det fungerer virkelig fint, og der bliver da også leget lidt med rockstar/boyband-følelsen, når de står og giver den gas med guitar-armen. Det er en dejlig lille forestilling, og hvis du er interesseret i nye måder at fusionere musik og performance, skal du helt klart skal holde øje med, om den lægger vej forbi Danmark igen.

FOTO: Jonatan Gretarsson

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s