Anbefaling: Velkommen til Pandora

Spillested: Teater Republique – Reaktor
Spilleperiode: EKSTRA FORESTILLINGER 10. og 11. MAJ 2019

Af Line Kirsten Nikolajsen

AFGANGSFORESTILLING AF EMMA SEHESTED HØEG & JENNIFER VEDSTED CHRISTIANSEN

Hvis du vil se noget virkelig sjov, altså sjovt på den der helt oprigtige måde, hvor man efterfølgende har ondt i mavemusklerne af at have grint så meget, så skal du ind og se Velkommen til Pandora. Forestillingen er en afgangsforestilling fra de to afgangselever fra Den Danske Scenekunstskole, skuespiller Emma Sehested Høeg og instruktør Jennifer Vedsted Christiansen, og det er en af de skarpeste og mest formfuldendte afgangsforestillinger, jeg hidtil har set. Det er en af dem, man ville ønske skulle spille længe, så flere kunne få glæde af den, og dens popularitet afspejler sig da også i de mange ekstra-forestillinger.

Emma Sehested Høeg er sådan en skuespiller, der er meget svær at fjerne øjnene fra. Da vi træder ind i rummet, sidder hun i et hjørne af scenen ved et keyboard og bjæffer lidt ind i mikrofonen, mens hun forsøger at kigge os alle sammen flirtende i øjnene, mens vi indtager vores pladser. Vi er kommet for at se på hende, og det er præcis med denne konstatering, hun syngende begynder sin vanvids-cabaret, hvor forfængeligheden er pakket langt væk til fordel for frie følelser og uhæmmede udbrud. Forestillingen er pisse ligeglad med den gode stemning, og det er vanvittigt sjovt. Vi griner ikke bare enkelte gange af et par jokes, der landede nogenlunde, nej, vi skraldgriner fra ende til anden. Det er totalt gak, men vi er på Emmas hold hele vejen igennem, og publikum vil hende og forestillingen. Emma har en helt særlig evne til at skifte mellem det overdrevet skabede og nuancerede naturlige, og det gør hende til en yderst dragende spiller at kigge på. Vi er fanget af hendes intensitet, og hun kan få os til nærmest hvad som helst i den time, forestillingen varer. Tempoet er tårnhøjt, og vi bliver konstant overrasket af de drejninger, forestillingen tager. Man keder sig med andre ord ikke på noget tidspunkt.

Hvis ikke disse to kvinder bliver til noget stort, så ved vi ikke, hvem der skulle. Velkommen til Pandora er en ganske særlig oplevelse, som kan sætte farver på selv den kedeligste grå dag. Hvis jeg var dig, ville jeg skynde mig at få fingrene i en af de sidste billetter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s