Omtale: Hübberiet

Spillested: Det Kongelige Teater – Gamle Scene
Spilleperiode: 28. marts og 4. april 2019
Set af: Anne Louise Slott Thorborg og Julie Mørkeberg

Skynd dig ind og se det, hvis
… Du vil opleve uddrag af balletter – og have et indblik i kulturhistorie, som bliver formidlet af forskellige gæster. Du behøver ikke at lægge så meget i de enkelte temaer, som primært afspejler oplæggene. Se mere konceptet som kultur-tapas, hvor du nipper lidt til det hele.

Hvad er det?
For 10. år i træk inviterer balletmester på Det Kongelige Teater, Nikolaj Hübbe, indenfor i de røde plyssæder til en anderledes oplevelse på Gamle Scene, hvor stemningen er mere løssluppen og uformel.

I Hübberiet er der i løbet af aftenen gæster som kunstnere, musikere, debattører og forskere på scenen. Nogle af værkerne er skabt særligt til aftenen.

Konceptet bliver introduceret som en “spontan legeplads”, hvilket vi ikke synes, det er. Mange af indslagene er kontrollerede – langt størstedelen af gæsterne på scenen er velforberedte og ved præcis, hvad der skal ske. Nogle har sågar et manuskript i hånden, som der bliver skelet for meget til. Det skaber en lidt for tryg stemning på scenen og virker distancerende.

Temaerne i Hübberiet skifter. Den 28. marts og den 4. april 2019 er temaet ‘Oh la la…’ og handler om Frankrig. Inspireret af det franske flag – tricoloren – har komponist Louise Alenius skabt 3 små musikværker til forestillingen: Bleu, Blanc og Rouge, som vi vil få at høre på scenen.

I oplæggene får vi indblik i fransk billedkunst, når Line Clausen fra Glyptoteket tager os med om bag Degas’ fascination af ballerinaen. Højskoleforstander Bjørn Bredal vil forklare og fortælle om den franske folkesjæl og den politiske situation i Frankrig, og sexolog Julie Jeune sætter ord på, hvorfor Frankrig og kærlighed er så tæt forbundet.

Udover dans af aspiranter fra Det Kongelige Teater, er der smagsprøver på, hvad Det Kongelige Teater har at byde på senere på året inden for ballettens verden – blandt andet KameliadamenEr du ikke vant til at se ballet, er Hübberiet et godt sted at begynde. Her får du serveret brudstykker af ballet, som gør oplevelsen mere fordøjelig i forhold til en decideret balletforestilling, der oftest varer 2-3 timer.

Desuden bliver et nyt værk fremført med hele 28 dygtige dansere fra kompagniet på scenen: The Rest of the Best af Sebastian Kloborg, hvor det ser ud som om, dansernes bevægelser bliver udført “baglæns” – som en film, der bliver spolet tilbage. The Rest of the Best er vellykket og rørende. Det bliver humoristisk og dragende at se på, og vi vil have mere! Klart et af de bedste indslag fra aftenens udgave af Hübberiet.

Foto: Christian Als

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s