Anmeldelse: Breaking News

Spillested: Teatret Svalegangen
Spilleperiode: 16. februar – 20. marts 2019
Anmeldt af: Carl Emil Zacho Böye

★★★★

Hvad er det?
I en nær fremtid skyder nybagte forældre teknologisk avancerede chips ind i hjernen og bliver hooked på indholdsløse mediestrømme af babyelefanter og clickbait. Breaking News tvinger publikums øjne op for et frygtindgydende og uhyggeligt virkeligt dommedagsscenarie, hvor digitaliserede junkies manipuleres af mediernes magtmonster. Breaking News er satire på de skrå brædder, hvor der stilles spørgsmål ved mediernes magt over massen.  

Det gode og det knap så gode
Breaking News krydsklipper mellem nyhedsredaktionen, der langsomt gøres indholdsløs og medieliderlig, og et nybagt forældrepar, der glider fra hinanden og ind i en tom digital tilværelse. Gennem de to sideløbende fortællinger formår Breaking News at kritisere det moderne mediebillede i let tilgængelig og nærværende stil.

Publikum bydes lejlighedsvis på musikalske mellemscener, hvor massemediernes monstrøse magtovertagelse fortolkes i et spekter fra rå forvrænget beat poetry til rørende sange med flotte harmonier. Især de to kvindelige medvirkende Martine Levinsen og Anna Ur Konoy leverer fantastisk flotte sangpræstationer.

Breaking News begynder som en forestilling, der stiller skarpt på nyhedstendenser og journalistik i det moderne mediebillede. Forestillingen tager da også udgangspunkt i en nyhedsredaktion, men temaet køres desværre over af en anden fortælling om digital kontrol og kapitalismens greb i forbrugerne. Den tematiske forvirring skaber desværre et uskarpt fokus i Breaking News, der måske skulle have haft en anden titel. Når publikum bydes velkommen af nyhedsvinklen, er det ærgerligt, at den efter tre-fire scener, forsvinder igen.

Skynd dig ind og se den, hvis
…du kunne lide Black Mirror fra Netflix, og gerne vil grine og gyse over mediernes absurde indtag i tilværelsen.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Hvis du studerer eller ikke har holdt din 25 års fødselsdag endnu, kan du få fingrene i en billet for 97,-. Ellers er prisen 195,-.

Foto: Teatret Svalegangen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s