Omtale: Nytårskoncert

Spillested: Det Kongelige Teater – Operaen
Spilleperiode: 31. december 2018
Set af: Marie Krakau

Det er med spændt forventning, at jeg sætter mig tilrette i Operaen for at høre Det Kongelige Kapel spille nytårsaften i gang. Jeg er ikke velbevandret i hverken klassiske koncerter eller opera, men jeg får fejet benene væk under mig allerede efter første musikstykke. Musikerne er eminente og forfører mig med det samme, så jeg næsten glemmer tid og sted. Koncertens program er veltilrettelagt, så de klassiske musikstykker bliver suppleret af den formidable sopran Dénise Beck. For en nybegynder som jeg, er denne vekslen mellem rene musikstykker og opera helt perfekt, for jeg når aldrig at blive tabt, men forbliver altid i det musikalske nu.

Koncerten emmer af legesyghed og glæde, som jeg er sikker på når ned til selv publikum på de bagerste rækker. Desuden er dirigenten, Bertrand de Billy og konferencieren, ingen ringere end chefen for Det Kongelige Teater, Kasper Holten, med til at sikre at musikken bliver spillet, dirigeret, sunget og præsenteret med glimt i øjet og uhøjtidelighed, som falder lige i min smag.

Det er ikke mange af de stykker, der bliver spillet, som jeg kender. Nogle få kan jeg genkende brudstykker fra, men det er kun nytårsklassikeren “Champagnegaloppen”, jeg umiddelbart kender, når jeg kigger programmet igennem. Men det gør ingenting! Musikken jeg får serveret er i en klasse for sig, og den sørger på egen hånd for, at jeg hverken har behov for fyrværkeri, bordbomber eller Spotifys nytårsplayliste, for at mit nytårshumør kommer helt i top. 

Det er en kæmpe anbefaling herfra, at hvis man gerne vil starte sin nytårsaften på en ny måde, så er Det Kongelige Teaters Nytårskoncert et rigtig godt bud. Du behøver ikke have hørt klassisk musik før, være iført dit stiveste puds eller vide, hvornår man skal klappe. Koncerten er let tilgængelig, morsom og uhøjtidelig. Det eneste du skal gøre, er at læne dig tilbage og nyde den gave, det er at høre så dygtige musikere levere den ene lækre nytårsgodbid efter den anden.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s