Anbefaling: Jul med Det Kongelige Kapel

Spillested: Operaen
Spilleperiode: 21. – 22. december 2018.
Set af: Daniella Ottendal Skovgaard

Julestemningen breder sig imens Det Kongelige Kapel stille spiller julen ind. Man kan næsten høre snefnuggene dale i violinernes blide strøg, og mærke julefreden sænke sig, når det store orkester giver sig i kast med en række storslåede musiknumre af den klassiske art. Som anmelder af scenekunst, og ikke musik, følte jeg mig en smule på dybt vand, men én ting er helt sikker: Alle og enhver på operaens store scene den aften er ufatteligt dygtige! Og trods mine manglende erfaringer med klassisk musik, og selvom de ikke spiller hverken Last Christmas eller Winter Wonderland, mærker jeg julen og dens altoverdøvende stemning sætte ind til de flotte toner fra Angels We Have Heard All Night. Det er en oplevelse, hvor du som publikum bør læne dig tilbage i sædet, lukke øjnene og nyde de søde toner, der strømmer ud. Hvad koncerten mangler i visualitet, opstår for mit indre blik, hvor jeg næsten ser Charles Dickens’ A Christmas Carol udspille sig til musikken. Som et juleeventyr, hvor dirigent Robert Houssart og sopran Renate Ekerhovd er fortællere, får fantasien luft under vingerne af den stemningsfyldte musik. Udover at være forblændet af Ekerhovds smukke stemme, går hun på scenen med det varmeste smil, der tør alle frosne decemberkroppe i salen op. Sammen med kapellet er der lagt i kakkelovnen til den helt store juleoplevelse.

Er man til opera og klassisk musik, eller som jeg fascineret af den store indlevelse hver enkelt musiker udviser side om side med sine endnu større evner, kan jeg i den grad anbefale en tur i operaen til næste års julekoncert. Så er du garanteret at nå i julestemning inden juleaften.

Foto: Natascha Thiara Rydvald

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s