Anmeldelse: Slips Inside

Spillested: Dynamo Workspace
Spilleperiode: ikke forankret i Dynamo Workspace; artisten turnerer.
Anmeldt af: Jonas Guldfeldt Viuff

★★★★★★

Hvad er det?
Slips Inside er en klovneoptræden af duoen Okidok. De to belgiske klovne udfolder deres talenter med minimal brug af rekvisitter og maksimal brug af krop og mimik. I dette tilfælde foregik det på Dynamo Workspaces scene, et produktionshus og cirkus som har ligget på Odense Havn siden februar sidste år. Her er tale om nycirkus, en retning af performance der opstod i 1970’erne, og som i højere grad har fokus på narrativ og indblanding af andre former for performance. Nycirkus har desuden større fokus på mennesker, så hvis man er bekymret for dyrevelfærd, er det ikke noget stort problem her. Dynamo Workspace er desuden hyggeligt indrettet, med stribet teltdug, en hyggelig bar, diverse cirkusrekvisitter og duften af popcorn.

Det gode og det knap så gode
Er der allerede gået en time? Jeg tjekker mit ur, og der er gået halvanden. I halvanden time har to mænd i underbukser, den belgiske klovneduo Okidok, holdt mig og resten af publikum i et jerngreb af ekspressiv underholdning. Allerede fra det første minut, har klovnene fat i vores fælles humør og lattermuskler, og mens deres brug af rekvisitter er minimal, så er vi vidne til en skoling i mimiske muligheder og kropslig kommunikation. Titlen Slips Inside er velvalgt, for de glider ubesværet ind i vores kollektive følelsesinstrument, og evner at trække i lige de tråde, de har lyst til. De spiller os som et klaver.

Okidok har en voldsomt innovativ brug af klovneriets muligheder, og man kan mærke, at her er at gøre med nogle af de bedste i deres felt. Der er en blanding af humor og akrobatik, og de anstrengende strabadser medfører selvfølgelig, at en af klovnene begynder at svede – og sveden bliver der også lavet sjov og historie ud af, hvilket blot er et enkelt eksempel på deres opfindsomhed. At se de to klovne i Slips Inside, er lidt ligesom at se to dygtige jazzmusikere. Noget er grundigt indstuderet, noget er samspillet, men der er også rig plads til at improvisere, og intet kan slå dem ud af kurs. En væltet flaske blandt publikum, en sjov latter – alt kan bruges som en del af Slips Inside, og ve dig, hvis du er nødt til at rejse dig op for at gå på toilettet under Slips Inside. Da finder du hurtigt dig selv som rekvisit i denne ferme forestilling.

Det er en øjenåbner at give sig hen til Okidoks til tider maniske manipulation af menneskets krop og humør. Med Slips Inside som min første introduktion til nycirkus, kan jeg ikke længere sige, at klovne ikke er sjove. Jeg vil gerne finde nogle mangler, så jeg ikke skal give fuld plade så tidligt i min affære med at anmelde. Det kan jeg bare ikke. Seks flotte stjerner til de vilde belgiere.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du troede at cirkus var dødt eller bare for børn. Uanset dine præferencer, så kan jeg varmt anbefale en aften i selskab med Okidok.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Dynamo Workspace udbyder både ungdoms- og studierabat, så den fulde billetpris på 115 kroner reduceres til 80 kroner ved fremvisning af studiekort eller ungdommelighed.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s