Anmeldelse: Askepot

Spillested: Mastodonterne i Cirkusrevyen
Spilleperiode: 12. – 21. oktober 2018
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

★★★★

Hvad er det?
Teaterforeningen Mastodonterne fejrer i år deres 30 års jubilæum med en opsætning af Rodgers & Hammersteins musicalversion af Askepot. Eventyret af brødrene Grimm er lavet i et hav af udgaver, og de fleste af os kender historien om den unge, smukke Askepot, som dagligt slider og slæber for sin onde stedmor og to stedsøstre, mens hun går og drømmer om at være fri og finde kærligheden. Da prinsen inviterer alle byens unge, ugifte kvinder til bal på slottet, ser Askepot sit snit til måske at finde kærligheden der. Med hjælp fra sin fegudmor, lidt magi og alle sine musevenner kommer Askepot afsted til ballet, hvor hun og prinsen forelsker sig. Men magien holder op med at virke, når klokken slår 12, og Askepot må flygte fra ballet. Det eneste prinsen har tilbage fra den magiske aften er en lille glassko.
Musicalen er oprindeligt fra 1957 og har sit eget originale soundtrack.

Det gode og det knap så gode
I betragtning af, at Mastodonternes forestillinger stort set udelukkende drives af frivillige kræfter, så er det svært ikke at blive imponeret over den overdådige opsætning, Askepot er. Scenografi og kostumer er fuldstændig fantastiske, og jeg får kuldegysninger, når den fabelagtige teatermagi tryller en guldkaret frem for øjnene af mig. De visuelle rammer er dybt professionelle og fjerner alle mine bekymringer for, at det er en uprofessionel amatørforestilling, jeg skal se.

Langt de fleste skuespillere gør ligeledes et solidt stykke arbejde med at fortælle den magiske historie. De synger smukt og skuespillet er også overbevisende. Særligt nogle af de sjove biroller, såsom de to stedsøstre og fegudmoren, er virkelig underholdende og har fået skabt nogle gennemarbejdede personligheder til deres karakterer, som høster grin og klapsalver fra publikum – især med det karakterarbejde de laver i baggrunden. Ensemblet er velsyngende, men her er skuespilpræstationerne af mere svingende kvalitet.

Selvom opsætningen er imponerende, er forestillingens grundlæggende problem, at det oprindelige manuskript og partitur ikke rigtigt fungerer. De fleste sange har nogle skæve og svære melodier, som både er udfordrende for skuespillere og orkester, og de hænger på ingen måde fast hos mig, som gode musicalsange ellers normalt gør. Desuden mener jeg, at selve historien om Askepot er en lidt tynd historie at strække ud til en musical på knap 2½ time. Særligt fordi der som sådan ikke er noget, jeg kan tage med mig fra fortællingen. Det er “bare” et eventyr, hvor prinsen finder sin prinsesse efter at have overkommet lidt udfordringer, og alt ender lykkeligt. Det sætter ikke nogle tanker i gang, udfordrer ikke sit publikum eller fortæller en vigtig historie, og det gør, at jeg sætter spørgsmålstegn ved, om forestillingen overhovedet er relevant i 2018. Men Mastodonterne lykkes med at skabe et feel-good musicaleventyr, som hele familien kan være med på.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du har lyst til at se en magisk og eventyrlig familiemusical, som er hyggelig og lige ud af landevejen.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Hvis du er under 25 år, så kan du købe billetter på de billige rækker til 225 kr., og man ser fint, lige meget hvor i salen man sidder.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s