Omtale: My Cuntry

Spillested: Åbne Scene på Godsbanen
Spilleperiode: 26. – 27. september 2018
Omtalt af: Kristoffer Spender

Skynd dig ind og se den, hvis
… du er til David Lynch, der møder et LGBTQ-verdenscast.

My Cuntry er en performance, hvor lydkunstneren er primus motor og den, der driver værket frem. Musikken er live-produceret og i direkte forbindelse med de planlagte tableauer fra scenens kant. Det er også derfor, det er lyden, jeg hæfter mig mest ved, og som gør størst indtryk på mig. For desværre klædte Åbne Scenes brede format ikke denne forestilling særlig godt. Energien fra de fire fine performere fordamper simpelthen, inden den når sit publikum. Vi burde selvsagt havde siddet meget tættere på, så man rigtig kunne opleve det sceniske rum, der består af store træplanker og et stort, flot, lilla gardin. De fire performere er iklædt pæne kostumer og gør alt, hvad de kan. Men forgæves.

Tableauerne er også svære at afkode og stikker i alle mulige retninger. En performances ypperste opgave er normalt ikke at give noget klart svar på ens spørgsmål, men her var udsagnet ikke rigtig tænkt som en dans med sit publikum, men mere et meget åbent billede, jeg havde svært ved at være i. Det er ærgerligt, for hele den David Lynch-stemning, der hersker i løbet af de tre kvarter, jeg sidder der, er nu egentlig meget fin – og det er i hvert fald det tætteste en teaterversion kommer på David Lynch og hans stil, jeg har set.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s