Wallmans Urban Nights

Spillested: Wallmans i Cirkusbygningen
Spilleperiode: 19. september 2018 – foråret 2019
Anmeldt af: Line Kirsten Nikolajsen & Clara Lindstrøm Gleerup

★★★★

Hvad er det?
Vores Wallmans-mødom er taget og sikke en oplevelse. Siden 2004 har Wallmans hvert år skudt et brag af en totaloplevelse afsted i den smukke Cirkusbygning midt i København, og i år er bestemt ingen undtagelse. Med dette års Urban Nights show, bliver vi taget med ud i det urbane, farverige og til tider dystre natteliv, og mens publikum forsøger at indtage alle scenens sanseindtryk, bliver der i pauserne mellem numrene serveret en udsøgt 4-retters menu. Der er ikke umiddelbart nogen rød tråd at finde i Urban Nights, og det skal man måske heller ikke bekymre sig så meget om, for I er kommet for at blive underholdt. I år er Cirkusbygningen endda udstyret med to store LED-skærme, der skal skabe en 180-graders oplevelse for gæsterne. Wallmans har endnu en gang åbnet dørene til en humørbombe af et underholdningsshow!

Det gode og det knap så gode
Fra øjeblikket, vi træder ind i Cirkusbygningens foyer, er showet startet. Bag de store indgangspartier står personalet klar med velkomstdrinks og store imødekommende smil. En aften hos Wallmans er vitterligt som at træde ombord på et krydstogt på det græske øhav, og det er ikke kun grundet fløde-underholdning og svingende hvide servietter over vores hoveder. Det handler mindst lige så meget om den følelse, man sidder med undervejs. Egentlig har man det lidt skørt over at være så godt underholdt af noget, der er så showpræget, men let’s face it, Wallmans er sindssygt god underholdning, og vi kan ikke komme udenom, at vi bliver imponeret utallige gange i løbet af de godt 4 timer, vi sidder i Cirkusbygningen.

Mens Igor Zavadko slynger og snor sig i lænker højt oppe under loftet, med en lysscenografi, der ville klæde ethvert dansegulv, belter sangerne, som gjaldt det deres liv, eller i hvert fald en plads som Beyoncés korpige nr. 3. I Wallmans show er ingen sang for god til at blive fraseret godt og grundigt igennem. Alt imens træder en petite kvinde ind på scenen og bevæger sig, som man aldrig har set en menneskekrop bevæge sig. Fascinerende er det. Op med de hvide servietter og slyng dem rundt i begejstring!

Nuvel, Urban Nights er måske ikke kunst på højt plan, ret langt fra faktisk, men det er underholdning og show med show og underholdning på, og publikum er i yderst godt humør fra start til slut. Man har lidt en fornemmelse af, at produktionen bag Urban Nights har sat sig ned og kigget på, hvilke ting, der normalt underholder og imponerer publikum mest, og så har de ellers bare plukket fra toppen. Wallmans er en sammensurium af absurd gode pop-sange (Adele, det er altid et hit), musicals (West Side Story, den kender alle), lækre dansere, slangemennesker (shit), aerial acrobatics (wow), gode gamle rock-medleyer (yes), en jonglør, sange til alle, der har noget at fejre den pågældende aften osv. osv. osv. Det er ikke alt, der fungerer lige godt, men Wallmans er nu altså bare en af de fester, man elsker at hade, og vi bliver helt og holdent revet mere og mere med som aftenen skrider frem.

Bedst som man tror, at nu må de da have vist alle deres hemmeligheder og facetter, BUM, så træder en ny artist ind fra højre, og endnu engang falder kæben ned på bordet. Det er næsten umuligt at spise, mens showet kører, fordi man i ren og skær beundring stivner og ikke kan fjerne øjnene fra de mange artister, hver gang gaflen har retning mod munden. Det betyder dog ikke, at maden fejler noget, tværtimod. Maden er virkelig lækker og spænder fra den mest cremede blomkålssuppe nogensinde, til en overdådig mørbrad og en skøn syrlig citron dessert. Hvordan kan man stå for den sammensætning?

Wallmans overflødighedshorn er uden tvivl underholdning på højt niveau, men Urban Nights er klart også for et publikum, der er til underholdning af den helt overdrevede og flødede slags. GOD aften!

Skynd dig ind og se den, hvis
…du er til SHOW!

Studerende og fattig? Sådan gør du
Hvis du er ok med at sidde med lidt begrænset udsigt, og egentlig lige så gerne bare vil have en udsøgt middag, kan du få billetter helt ned til 399 kr.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s