Omtale: ReDoing GENDER 2.0

Spillested: Bora Bora
Spilleperiode: 14. – 15. september 2018
Anmeldt af: Kristoffer Spender

Skynd dig ind og se den, hvis
… du er heldig, og den spiller igen nær dig. For ReDoing GENDER 2.0 er en fuldstændig fabelagtig performance.

HIMHERANDIT Productions har simpelthen bare flair for at lave gedigne performances, som i alt sit væsen ikke ligner noget, du har set før. Du kan sagtens forestille dig en performance, der handler om køn, og du kan også sagtens forestille dig en abe, en baby og en bokser. Men hvad der her opstår foran mig, det skal du bare opleve, før du overhovedet kan tænke dig til det. At der er en abe, en sur baby og en bokser kunne lyde som starten på en dårlig vittighed, men den barske og groteske rejse, som denne mandsperson er på i undersøgelsen af sit eget køn, er alt andet end morsom. Den er nemlig ulig noget, jeg har set før, og den skinbarlige sandhed er, at jeg efterlades med flere spørgsmål end svar, men det er netop pointen. For køn er en kompleks og nærmest umulig størrelse at begribe, køn er både underlagt normer og magt, og prøver kønnet at befrie sig selv, så havner det bare i en anden kategori. Det er en tabt kamp på forhånd, for hver gang du ender på en konklusion vil du altid se nye sider af kønnet, og derfor er det en flygtig affære. Efter tre scener og 45 minutters pragtpræstation sidder jeg mere end imponeret tilbage. Sikke et maskearbejde, der lægges for dagen, og sikke en præcision i bevægelse og gestik. ReDoing GENDER 2.0 har i det hele taget min største anbefaling.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s