Zulu Comedy Festival: Træt

Spillested: Musikcafeen i Huset-KBH
Spilleperiode: 6. september 2018
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil se en intelligent, ærlig og helt almindelig kvinde fortælle om sig selv på en måde, som både er virkelig underholdende og sætter tanker igang om vores alle sammens samfund og liv.
Sofie Flykt har været at finde på komiker-scenen siden 2010, og hun har arbejdet som fuldtidskomiker siden 2015, hvor hun forlod sit job som gymnasielærer. Hun dukker desuden nogle gange op som tv-vært, podcaster og som skribent på komikeren Michael Schøts ugentlige videoer om politiske temaer i Schøtministeriet.
I Træt taler Sofie Flykt om alle de ting, hun er træt af. Det handler især om, hvad hun selv går og kæmper med såsom samfundets uretfærdige idealer om krop og alder, eller hvad det vil sige at være en god mor. Comedy-shows, som handler meget om komikeren selv, kan til tider ende ud i lidt kedelig navlepilleri, men sådan er det ikke med Sofie Flykt. Tværtimod. Jeg oplever Sofie Flykt som den der sjove veninde, man elsker at have på besøg til et glas vin, fordi hun har så mange grineren historier. Alt hun fortæller bliver leveret med en autencitet og ærlighed, samtidig med at det sættes i perspektiv til det omkringliggende samfunds normer og politik. Hun formår at finde balancen mellem både at være skarp og nærværende overfor sit publikum.

Alle de ting Sofie Flykt er træt af sætter tanker igang om, hvordan vi i Danmark forstærker bestemte dynamikker i samfundet, såsom hvordan vi taler om vores egne og hinandens kroppe. Men samtidig forholder hun sig kritisk, eksempelvis over for måden hvorpå kropsaktivister kommunikerer. Sofie Flykt hiver i stedet tingene helt ned på jorden. Vi skal tage den slags samfundsproblemer seriøst, men der er ingen grund til at være højtidelige omkring dem.

Ind imellem kommer talestrømmen ud af nogle tangenter, som får showet til at virke lidt usammenhængende, men heldigvis formår hun altid at komme tilbage til den røde tråd.
Hendes humor går oftest helt til kanten, og for nogens smag er det måske tæt på at være for meget. Jeg mener dog, at det er netop dét, komikere kan tillade sig. De kan provokere, overraske og nogle gange forarge. Hvad end der skal til, for at få Hr. og Fr. Danmark op af stolen og faktisk forholde sig til nogle af de problematikker, der er i samfundet, og om hvordan vi opfører os overfor hinanden i vores helt almindelige hverdag.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s