Zulu Comedy Festival: Far

Spillested: Xenon i Huset-KBH
Spilleperiode: 8. september – 28. november 2018
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

★★★★

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil høre en sjov, ærlig og tankevækkende udlægning af, hvordan det er at blive far for første gang.


Elias Ehlers er blevet far for to år siden. De mange spørgsmål, tanker og refleksioner, der følger med sådan en stor livsforandring, er blevet udgangspunkt for hans tredje one-man show: FAR.
FAR handler om, hvordan omverden tager imod dét, at man skal være forældre. Hvordan sundhedssystemet har tendens til kun at fokusere på, hvor stor risiko der er, for at babyen dør, og ikke mindst hvordan Elias Ehlers skal til at finde sig selv på ny – nu i rollen som far. Det er forfriskende at høre denne fortælling fra faderens perspektiv frem for (kun) at høre moderens perspektiv. Der er utroligt mange sjove anekdoter fra tiden op til fødslen og det første år. Eksempelvis fortæller Elias Ehlers, hvordan han panikslagen finder sin højgravide kone stå og stønne af smerte inde i stuen midt om natten, for så at finde ud af, at hun har ondt i maven, fordi hun har spist for meget slik.

Elias Ehlers er ikke den første komiker til at tale om dét at blive far, men han er den første, hvor jeg har følt mig så meget inde under huden på komikeren. Han tager sit publikum med igennem al den panik og uvidenhed, nye forældre står med og fortæller om, hvordan man som far i lang tid føler sig utilstrækkelig eller forkert. Vi kommer særligt tæt på, når Elias Ehlers fortæller om, at hans angst får betydning for, hvordan han ser sig selv som far, hvilket er både hjerteskærende og meget menneskeligt.
Selve flowet i showet er en smule rodet. Der springes meget frem og tilbage i kronologien, hvilket egentlig er fint nok, for en fuldstændig kronologisk fortælling havde nok føltes langtrukken. Men skiftene mellem de forskellige episoder bliver lidt forvirrende og kunne måske gøres mere elegant.

Når det er sagt, så er FAR overordnet set et solidt one-man show. Elias Ehlers er en dygtig komiker, som forstår at opbygge en fortælling og finde balance mellem at give publikum noget at grine af og noget at tænke over. Da showet er slut, og vi forlader salen, kan jeg høre mange mænd fra publikum gå og fortælle deres venner om deres egen oplevelse med at blive far, hvilket jeg nærmest aldrig har hørt mænd gøre før. Dét er for mig det største kvalitetsstempel på Elias Ehlers show.

Elias Ehlers går på tour med sit show FAR i hele landet frem til d. 28. november.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s