Omtale: Skår

Spillested: H.C. Andersens Barndomshjem (Odense)
Spilleperiode: 23-25 august (21-24 gange i timen)
Anmeldt af: Rasmus Borst

Hvad er det?
Jeg vil som det første afholde mig fra at give stjerner til denne forestillingen, da det mere var et stykke installationskunst, som ikke kan placeres indenfor den normale skala, jeg bruger, når jeg anmelder scenekunst. Skår er en minimalistisk størrelse, som foregår ude i gårdhaven bag H.C. Andersens Barndomshjem. Dette sted vil mange odenseanske unge sikkert forbinde med trælse skoleudflugter, men i virkeligheden er det en lille perle i midtbyen. Louise Alenius har i samarbejde med Sofie Elkjær Jensen og Morten Grove skabt et lille ånderum ude blandt de nyplantede træer, hvor vi i selskab med de to sangere (og Louise Alenius på bånd) får et lille og lettere foruroligende indblik i – Tja, ind i hvad er ikke sikkert, men den usikkerhed er helt klart også seancens præmis. De to sangere sidder og arbejder på en bunke af smadrede tekopper, mens der kører musik fra buskene og en stemme kommer med fragmenter af en historie som nogen gange virker som et eventyr. Andre gange en stemme som bare er træt af skulle fortælle det samme igen og igen. Stemningen er helt i top, og det er fantastisk at kunne sætte sig ned og bare trække vejret og kigge. De synger også lidt, men bare små lyde som understreger den musik, der allerede fylder haven.

Derfor havde det også fungeret bedre, hvis det havde været præsenteret som et stykke installationskunst, hvor man kunne komme og gå, som man ønskede. Præmissen var ikke klar for publikum, som derfor kvitterede med undrende hvisken og uro, selvom det blev gjort klart i starten, at man ønskede helt ro. Det er bare ærgerligt for et projekt, som virkelig ellers formåede at skabe stemning under en festival, hvor det nærmest ikke kan blive farverigt og højt nok.

Spilleperioden er slut, men hvis det nogensinde skulle komme igen, vil jeg virkelig anbefale, at man kigger ind forbi huset og er åben for bare at sidde og tage stemningen ind. Det tager et kvarter og er helt gratis, så der er ingen undskyldning.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s