Omtale: Copenhagen Summer Dance 2018.

Spillested: Ofelia Plads
Spilleperiode: 9. – 11. august 2018
Anmeldt af: Sóley Freyja Eiríksdóttir

 

Hvad er det?
Copenhagen Summer Dance er en årlig tilbagevendende begivenhed, som Dansk Danseteater står bag. Under en time langt show møder vi et potpourri af smagsprøver på forskellige danseforestillinger. I år er det fem forskellige værker af fem forskellige koreografer, som hver især byder på noget unikt.
Det hele finder sted under åben himmel på Ofelia Plads.
Havet der omgiver pladsen fungerer som en uformel scenografi, hvor de forbipasserende bliver en del af det visuelle udtryk. Det bliver altså en forestilling, hvor man ikke kun kan nyde dansen, men også den danske sommer.

Det gode og det knap så gode
I forhold til normalt at sidde i mørket og opleve en forestilling, så virker det lidt uformelt at sidde på Ofelia Plads. Både sejlbåde og bådbusser følger nysgerrigt med i baggrunden, mens de dygtige dansere sveder på den ophøjede scene, som er belyst af det skarpe solskin.
De fem korte danse der opføres bidrager også til det uformelle. Både den korte varighed på mellem 5 og 15 minutter, men også dansernes entre som er tværs over pladsen fra publikumstribunerne og op ad en trappe bag scenen.
Den form eventet har, omfavner lidt af enhver smag. Der bliver budt på klassisk ballet, en contemporary duet, en synkron og kollektiv koreografi, et akrobatisk stykke og cubansk natklubs stemning. Der er delte meninger om de fem værker, og hvilket man fik mest ud af, og præcis dette er eventens styrke; At man kan smage på, hvad der findes af godbidder ude i det danske danselandskab, så man bedre ved, hvilke billetter man i fremtiden vil lægge sine penge på.
Selvom det er varmt at sidde i den bagende sol midt på dagen, er det her det perfekte sommer-event for mig. Det er tilpas langt til, at jeg kan hengive mig til det og tilpas diverst til at min distræte sommerhjerne kan give hver dans den opmærksomhed, det fortjener.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du umiddelbart ikke ved noget om danseforestillinger, for så er det noget for dig. Det er en utroligt varieret og uforpligtende intro til en (måske) ny interesse.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du studerende eller under 25 år, får du billetten til 40 kr, men der er stort set udsolgt til alle forestillinger. Måske du kan se det fra en båd i stedet?

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s