Anmeldelse: Forbrydelser i natten

on

Spillested: Hemmeligt spillested i København, som afsløres på dagen
Spilleperiode: 3. – 17. juli 2018
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

★★★★

Hvad er det?
Forbrydelser i natten er en aften fyldt med (u)hyggelig historiefortælling, som foregår på forskellige steder i København. De historier som fortælles har et eller andet tilhørsforhold til det sted, man mødes. Historierne fortælles af historiefortæller Hans Laurnes, og de er alle baseret på virkelig hændelser. Nogle historier er helt tilbage fra 1700-tallet, mens andre er noget tættere på vores tid. De handler om kriminelle, mord og nogle gange endda også om spøgelser. Hans Laurens har i flere år holdt forskellige lignende arrangementer og har vundet Spoken Word prisen i 2013.

Det gode og det knap så gode
Vi befinder os på Kastellet i København. Vores ansigter er badet i skæret fra et par lanterner, og det bliver langsomt mørkere og mørkere. En musiker spiller guitar, og musikken bevæger sig fra et muntert udtryk til en mere og mere dyster lyd, indtil fortæller Hans Laurens stopper musikeren, for nu skal vi til at begynde.
Stemningen er sat. 
Den både hyggelige og spændte stemning er en af de mest vellykkede elementer ved denne forestilling. Som Hans Laurens selv udtrykker det, så føles det, som da man var barn, og bedstefar fortalte røverhistorier rundt om lejrbålet en mørk aften.

Vi får fortalt i alt seks historier, en efter en, som alle har noget med Kastellet at gøre. Det giver Hans Laurens mulighed for at udpege de steder historierne foregik, hvilket får det historiske vingesus til for alvor at ramme, når det pludselig er så tæt på. De handler blandt andet om en forelsket bagerlærling, de sidste offentlige henrettelser i Danmark og et par danske soldater, som under 2. Verdenskrig stjal og solgte brød fra Kastellets bager.
Som du måske kan fornemme, så skifter historierne meget i tema og tid, hvilket jeg finder lidt forvirrende. Der mangler desuden ofte en egentlig afslutning på hver historie, og jeg er meget i tvivl om, om historien nu er slut, og om det er meningen, vi skal klappe eller ej.
Det er også forskelligt, om Hans Laurens får forklaret hvor historien kommer fra, og hvor tætte de er på sandheden. Dette efterlader mig med en undren, som desværre kommer til at stå i vejen for begyndelsen på den næste gode fortælling. Her blive det i højere grad mine spørgsmål, der hænger fast, end det bliver historierne.

Overordnet set er Forbrydelser i natten et godt og hyggeligt koncept, som passer perfekt til de varme sommeraftener. Jeg vil særligt anbefale krimi- eller historieinteresserede at tage til et af Hans Laurens’ spændende, sjove og dystre fortælleaftener.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil have en hyggelig sommeraften med spændende lokale krimihistorier. Hvis du ikke kan nå de sidste forestillinger i denne omgang, så følg Hans Laurens Facebookside, så du ved hvor og hvornår næste arrangement finder sted.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du studerende eller under 25 år, så koster billetterne 70 kr.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s