CPH STAGE: One One One

Spillested: Charlottenborg Kunsthal
Spilleperiode: 14. maj – 23. juni 2018
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

Skynd dig ind og se den, hvis
… du gerne vil opleve, hvordan det er at lade en dygtig danser skabe en koreografi med inspiration fra dine øjne.

One One One er en af de forestillinger, som er noget nyt hver gang den spiller. Opsætningen er ganske simpel. To stole er placeret med et skilt, hvor der er skrevet “Take a seat”. Foran hver stol står en danser, og når du sætter dig på stolen, præsenterer danseren sig og beder dig om at holde øjenkontakt. Så vil danseren lade sig inspirere af dine øjne i sin dans. Du bestemmer selv, hvor længe du har lyst til at blive siddende. 
Danserne kommer fra Corpus ved Det Kongelige Teater, og det er koreograf Ioannis Mandafounis, som står bag konceptet. Da jeg så forestillingen, var det danserne Alexander Stæger og Hazuki Kojima, som optrådte.

At have en så dyb og langvarig øjenkontakt med et fremmed menneske, som vurderer, læser og fortolker på dit blik, er en anelse grænseoverskridende, men også utrolig interessant. Det er som om, vi lærer hinanden at kende, hvor dansen bliver det sprog, der tales. Det fungerer godt og langt de fleste publikummer giver danserne et stort kram, når de rejser sig fra stolen. Jeg selv kan heller ikke lade være med at føle mig beæret over, at en kunstner vier så stor en koncentration til lige netop mig. Samtidig synes jeg også at lære en masse om danseren, for måden hun tolker mig på, siger også utroligt meget om, hvem hun selv er. Det er dog yderst nødvendigt, at man overgiver sig til den lidt specielle situation, for ellers kan det føles mærkeligt og kunstigt at skulle fortolkes på denne måde.

Hvis man blot er tilskuer til One One One, kan dansernes performances komme til at føles lidt ensartede. Som tilskuer er jeg ikke indvilget i den udveksling, der foregår mellem danser og publikum, og det bliver således en forestilling, som spilles for én ad gangen. Men på trods af dette, så er danserne virkelig dygtige. At betragte deres hårde arbejde er i sig selv beundringsværdigt og spændende.

One One One spiller for sidst gang d. 23. juni på Ofelia Plads, og det er ganske gratis.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s