CPH STAGE: Veitslan alias Festen

Spillested: Betty Nansen Teatret
Spilleperiode: 7. juni 2018
Anmeldt af: Sóley Freyja Eiríksdóttir

Skynd dig ind og se den, hvis
Veitslan alias Festen bliver opsat igen i fremtiden.

Thomas Vinterbergs dogmefilm Festen er kommer til Danmark i en færøsk teaterudgave. Aldrig har jeg set så mange mennesker ude foran Betty Nansen Teatret. Man skulle tro, der var folkefest – og det er der også lidt, for det er en kæmpe forsamling af færinger, som alle virker til at kende hinanden. Langt de fleste står med et glas vin i hånden, og da jeg endelig kommer gennem menneskemængden og ind på teatret, bliver jeg budt velkommen med et glas snaps. Stemningen (og snapsen) er så god, at folk ikke trækker ind i salen før ti minutter over otte, hvor forestillingen for længst skulle være begyndt.

Feststemningen varer ved under Veitslan alias Festen, hvor publikum både synger med på de færøske folkesange og kommenterer højlydt på spillet. Skuespillerne befinder sig ikke kun på scenen, men løber rundt i salen og trænger gennem de smalle publikumsrækker, så vi flere gange må rejse os, så de kan mase sig igennem. Vi bliver behandlet, som om vi er gæster til denne meget ubehagelige fest hos den dysfunktionelle familie. Det er både en ubehagelig og stemningsfuld oplevelse.

Efter forestillingen fortsætter festen, da der bliver budt på både grindehval, spæk, tørfisk og færøsk øl. Det fuldender forestillingen, som er gennemført publikumsinddragende. 
Jeg synes, det er vildt ærgerligt, at der ikke er flere, som kommer til at opleve Veitslan alias Festen i denne omgang. Min glæde over at få lov til at opleve et lille stykke færøsk kultur vil ingen ende tage!

Foto: Tormod Lindgren

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s