CPH STAGE: Hvordan man(d) gør

Spillested: Teater Grob
Spilleperiode: 6. – 8. juni 2018
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil se en både sjov, intelligent og til tider provokerende forestilling om mandens rolle i vores samfund i dag, skrevet af kvinder, fortalt af mænd.

Hvordan man(d) gør er en collageforestilling om det mandlige køn. Forestillingen er skrevet af kvinder og fremstiller således manden gennem kvindens øjne. Fire unge, mandlige skuespillere står på scenen, hvor de udsættes for både at skulle danse girly hip hop, fortælle om deres usikkerheder, reflektere over ligestilling og meget mere. Forestillingen er ikke en kronologisk fortælling, men en undersøgelse af det mandlige køn gennem små scener.

Først og fremmest er Hvordan man(d) gør hylende morsom. Publikum har til tider svært ved at holde op med at grine, fordi det, der foregår på scenen, rammer godt. Det humoristiske består både i, at de fire mænd på scenen tvinges ud i nogle temmelig uvante situationer, men også i at nogle af de mandetyper, som fremstilles, kommer utroligt tæt på sandheden. Andre gange føres billedet af manderollen fuldstændig ud af proportioner med groteske og overspillede portrætteringer, hvilket for det meste bidrager yderligere til den underholdende oplevelse.

Udover at være humoristisk, så har forestillingen også sine mere intelligente øjeblikke. Ligestilling bliver diskuteret på en anderledes måde, da det er kvinders ord, der kommer ud af mænds mund. Hvordan er det at være en mand, som ikke selv har været aktiv medskaber af de magtstrukturer, vores samfund er blevet bygget op omkring gennem hundredvis af år? Hvordan er det passende at agere som mand i det 21. århundrede? Disse spørgsmål og mange flere tages op til diskussion, så jeg som publikum både efterlades med ømme lattermuskler og stof til eftertanke.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s