CPH STAGE: Fucking Åmål

Spillested: Det Kongelige Teater, Skuespilhuset
Spilleperiode: 5. – 8. juni 2018
Anmeldt af: Sóley Freyja Eiríksdóttir

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil genopleve teenagepinligheder i et candyflossfarvet univers.

Jeg er helt tosset med den her forestilling. Jeg bliver taget tilbage til min egen ungdoms tåkrummende oplevelser. Fucking Åmål er baseret på filmen af samme navn og fortæller humoristisk og i et hurtigt tegneserie-agtigt format en historie om en gruppe unge, der bor i en svensk flække. På scenen er tre skuespillere, som spiller et væld af forskellige roller, som de skifter imellem ved at ændre kropsholdning, stemmeleje og tage en hat eller lignende på.

Historiens hovedperson, Agnes, har ingen venner og er smaskforelsket i Elin. Elin er en vild og grænsesøgende pige, som har meget større drømme for sig selv, end hvad Åmål kan tilbyde hende. Da en lesbisk romance med Agnes byder sig, hopper hun med på legen for spændingens skyld.

Forestillingen er skabt af Hils Din Mor og Teater Vestvolden og har været nomineret til en Reumert. Og det med god grund! Det poppede format er en sammenblanding af en simpel og appetitlig æstetik samt hurtige replikker, der karikeret bliver leveret af roller, der er meget arketypiske. Det rammer bare plet. Jeg er underholdt fra ende til anden, og, på trods af en karikeret og overdreven spillestil, meget rørt af forestillingen. Jeg kan varmt anbefale Fucking Åmål til alle, der vil tages tilbage til at være 16 år.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s