CPH STAGE: Menneske?

on

Spillested: Bådteatret
Spilleperiode: 31. maj – 9. juni 2018.
Anmeldt af: Mads Andersen

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil se en visuel, musikpoetisk monolog om det at have angst og forsøget på at finde fodfæste.

Menneske? er et tragikomisk eventyr om at være menneske i vores samfund i dag, og hvordan dette samtidig kan virke ret umenneskeligt. Er der overhovedet plads til at være menneske, når alt og alle skal være perfekte? Når vi skal spare penge, effektivisere og leve op til alle mulige sociale og samfundsmæssige krav og idealer?

Skuespiller og dramatiker Julie Arlyk spiller utrolig godt. Hun er sød og sjov, og jeg kommer til at føle med hende, når hun står der og kæmper med sin angst samtidig med, at hun kæmper med kommunen. Den simple scenografi med brug af et stort lærred, hvor der bliver projekteret billeder og videoer op, fungerer utrolig godt i det lille scenerum. Der er tale om et velfungerende samspil mellem Julie Arlyk og videoerne, der er designet af Mads Knudsen. Selve lyddesignet af Turkman Souljah understøtter også universet på en fed og hip måde.

Handlingen og temaet er voldsomt aktuelt, men for mig er det desværre, som om det ikke rigtig når ud til dem blandt publikum, der ikke kan relatere til at det at have angst, at være deprimeret eller stresset. Jeg havde svært ved at relatere til det og fik ikke rigtig noget med hjem derfra, men jeg har en følelse af, at mange andre, der kender til det at have angst og være presset af systemet, kan få rigtig meget ud af det. Det er en fin lille forestilling!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s