CPH STAGE: The Golden Dragon

Spillested: Valby Kulturhus
Spilleperiode: 31. maj – 7. juni 2018
Anmeldt af: Mads Andersen

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil opleve en scenografi bestående af forskellige sodavands- og ølkasser og vil se afgangseleverne fra Copenhagen International School of Performing Arts.

Lad mig starte med at sige, at de nye talenter fra CISPA giver den gas på scenen og udfører et stykke arbejde, der kræver timing og teknisk snilde. De skal have respekt.

Teksten er skrevet af den tyske dramatiker Roland Schimmelpfennig og handler om The Golden Dragon, en thai-kinesisk-vietnamesisk restaurant og dem, der laver maden. Forestillingsbeskrivelsen lægger op til, at der er en sammenhæng med de ikoniske Dante-fortællinger. Den er svær at opdage.

Derudover mener jeg, at alt omkring de hårdtarbejdende afgangselever – iscenesættelsen og handlingen – desværre ikke fungerer. Det er en alt for lang og teksttung oplevelse og deres engelsk er svært at forstå. Jeg forstår heller ikke de kunstneriske valg og den meget karikerede, højspændte og overgjorte spillestil, som er den samme hele forestillingen igennem. Det fremstår forceret. Jeg havde brug for en pause, et afbræk, hvor der var plads til fordybelse og forståelse. Det er en uheldig iscenesættelse, som har brug for et dramaturgisk ‘touch’, hvor der lægges vægt på forståelsen og handlingen.

Det er en synd og en skam og det ærgrer mig, men man skal godt nok have tålmodighed og tungen lige i munden, hvis man skal kunne følge med her og forstå, hvad der sker. Men igen: respekt til de unge mennesker, der giver den gas og gør, hvad de kan under omstændighederne.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s