CPH STAGE: Gammel ungdom

Spillested: Edison
Spilleperiode: 3. juni 2018
Anmeldt af: Tobias Carl Højmark Mathiassen

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil charmeres af fem pensionister med kærlighed på hjertet.

Da jeg stod i entreen og ventede på, at forestillingen skulle begynde, kunne jeg ikke undgå at bemærke de mange pensionisters grå hjelme og sandfarvede piratbukser. Eller de “mange” er måske en overdrivelse, men om ikke andet var der for få unge, når jeg tænker tilbage på det jeg oplevede på scenen. Her mødte jeg fem ældre medborgere, der skiftevis fortalte deres egne historier opdelt af små musikalske pauser. Musikken var en anelse for høj og lidt distraherende, og de veloplagte ældre var lidt i tvivl om rækkefølgen og de bøvlede også lidt med mikrofonerne. Men det betød ikke spor. Deres fortællinger var gribende og morsomme og de fortalte med en rendyrket ærlighed, der indebar alt mellem fortrydelser, sorger og sejre. Det var både skrøbeligt og stærkt, og gjorde at stykket placerede sig i et spændingsfelt fyldt med følelser. Det var langt fra perfekt, men lige præcis dét gjorde Gammel ungdom charmerende, rørende og ægte. Ægte følelser, ægte historier, ægte mennesker. Jeg gik rørt og oplivet fra Edison, og jeg vil råde dig til at gøre det samme – især hvis du er ung og synes, at det hele er lidt svært.

Foto: Jon Bjarni Hjartarson

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s