CPH STAGE: De Små Synger

Spillested: Det Kongelige Teater: Skuespilhuset, Lille Scene
Spilleperiode: 1 – 2. Juni 2018
Anmeldt af: Line Kirsten Nikolajsen

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil se en række magiske fortolkninger af alle de børnesange, du kender.

De Små Synger er en musikalsk forestilling, hvor de to skuespillere og musikere Johanne Louise Schmidt og Kristoffer Fabricius fortolker den populære børnesangbog på ny. Her er børnesangene ikke bare glade klap-med sange, som vi kender dem fra barndommen. Det er sange hvis mere dystre og komplekse nuancer virkelig får plads i et forunderligt elektronisk univers.

Det er alle de børnesange, vi kender, der møder Twin Peaks og soundtracket fra filmen Drive, og det rammer virkelig plet. Jeg er helt tryllebundet og opslugt, den time den fine koncert-forestilling varer. De to på scenen mestrer adskillige instrumenter og lyde og lokker os ind i deres magiske univers gennem en skov af dyrelyde og en fjern fløjtende version af I skovens dybe stillero. Herefter følger en fuldstændig bjergtagende version af I østen stiger solen op, hvor Johanne Louise Schmidts fyldige vokal lægger sig som et vakuum rundt om os, der forhindrer os i at høre noget andet end hende. Denne særligt smukke udgave af nummeret kunne uden problemer have været lyden af introen til en David Lynch serie fra 90’erne. Særligt magisk bliver det, når hun flere gange i løbet af forestillingen sætter sig over til klaveret bag hende og bl.a. synger en tårefremkaldende version af Hør den lille stær. Hvem skulle have troet, at man kunne sidde og småtude til den?

Kemien mellem de to på scenen er afslappet og umiddelbar. Med de mange loopede numre og den konstante ordløse kommunikation mellem dem, får vi fornemmelsen af at være med i arbejdsrummet og skabelsen af værket. Eventministet har virkelig skabt en lille musikalsk perle af et værk, og den eneste ting, der ærgrer mig ved denne forestilling, er at jeg ikke kan se den igen eller høre numrene nogen steder.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s