CPH STAGE: Flygtning Transportable

on

Spillested: Kvægtorvet
Spilleperiode: 1. – 2. juni 2018
Anmeldt af: Sóley Freyja Eiríksdóttir

Skynd dig ind og se den, hvis
… verdens flygtningesituation er noget, der ligger dig på sinde.

Flygtning Transportable er en forestilling, der foregår bag i en varevogn. Publikum føres én efter én ind i det lille rum, hvor Teater Fluks’ to performere allerede er klar. Bagsmækken lukker, og forestillingen begynder.

Det er både svært og problematisk at få en dansker til at forstå den situation, flygtninge er i. Altså virkelig forstå hele omfanget af det. Det er muligt at simulere oplevelser som f.eks. transport i en varevogn. Det vil dog alligevel ikke kunne give den fulde oplevelse, den fulde forståelse.

Lige præcis dette er Flygtning Transportables pointe. De to performere behandler emnet og er tydelige omkring, at det er deres egne stemmer vi hører. De gør det med en fin balance mellem let og tungt, deres egne tanker og historier fra virkeligheden.

For mig kommer forestillingen til at handle om frustrationen over ikke at kunne forstå, og performernes vej til at prøve skabe mening i et emne, som er stort, absurd og langt fra vores virkelighed. Jeg kommer ikke ud med ny viden om flygtninge, men Flygtning Transportable giver mig en rigtig fin indsigt i mine egne overvejelser og tanker omkring flygtninge.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s