CPH STAGE: Nar

Spillested: Teater V
Spilleperiode: 31. maj – 1. juni 2018
Anmeldt af: Kristoffer Spender

Skynd dig ind og se den, hvis
… du har mod på gode overraskelser, hvor Johannes Lilleøre bringer narrens rolle op til i dag.

Jeg skal se denne forestilling i en foyer på Teater V, og normalt plejer det at være forstyrrende for oplevelsen, men her giver det ganske god mening. At spille på markedspladser og i det åbne rum er jo netop noget, der ligger i narrens natur. Vi får lov til at lære narren lidt bedre at kende – både historisk, men også kulturelt. Johannes Lilleøre opfører små vignetter og fortællinger, som handler om narrens væren i verden. Historierne er søde, sjove og lunefulde. Johannes Lilleøre er da også udpræget charmerende og har et godt publikumstække. Med ganske få sceniske virkemidler og en stram fortælling er jeg mere end underholdt.

Jeg kunne måske godt savne lidt mere fysisk spil, og lidt mere musik, men det vigtigste er placeret i fortællingen. Johannes Lilleøre spiller meget troværdigt og får da også sagt nogle decideret politisk ukorrekte ting. Forestillingen bliver meget alvorlig i slutningen, og jeg havde måske håbet, at den blev i det lette og lunefulde. Den når i hvert ikke helt ned i dybden på mig, men giver mig et bredt smil på læben.

Foto: Malle Madsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s