CPH STAGE: Mænd der tror de har ret

Spillested: Basement
Spilleperiode: 31. maj – 3. juni 2018
Anmeldt af: Mads Andersen

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil opleve en anderledes, intens og lidt uhyggelig teaterforestilling.

Mænd der tror de har ret er teater, der foregår i mørke, hvor vi følger en forfærdelig mand, der reagerer og handler fuldstændig som han vil. Uden filter og empati. Han udlever sine lyster og lader intet stå i vejen for sit voldelige, forbryderiske og uregerlige sind.

Vi går ned i en fugtig og ildelugtende kælder og bliver omhyggeligt ført rundt af stewardesser, der navigerer med små lygter. Vi bliver taget med ind i tre rum, hvor vi både skal sidde og stå, mens vi hører, dufter, smager og sanser forestillingen. I hvert rum opføres en monolog, hvor vi får stiftet bekendtskab med et svin af en mand. Han er #metoo i egen person samtidig med at han endda begår voldtægt og mord. Han har sygelige lyster, og så er han hamrende jaloux.

Hovedpersonen spilles godt af skuespiller Martin Ammundsen, men forestillingen er et mærkeligt miks mellem en klam, morderisk og uhyggelig kælder og en charterrejse, hvor vi spiser tapas og drikker vin i baren. For mig er de enkelte scener lidt for fragmenterede i forhold til hinanden, og jeg står lidt uforstående over for nogle af de kunstneriske valg. F.eks. får publikum i starten udleveret et lille stykke lamineret papir med et billede på. Det går vi rundt med under hele forestillingen, men kun ét sted kommer det i spil. Det virker også som om at serveringen af små tapasretter og vin er et forsøg på at stimulere smagssansen, men uden at det giver mening i forhold til selve handlingsforløbet.

Sanserne skærpes i mørket, men jeg ville ønske, at man havde brugt mere tid på at ’lege’ med sanseoplevelserne og arbejdet noget mere med den præmis: fx med lyd, der kommer forskellige steder fra, chokeffekter, at føle på ting osv. I længden fremstod forestillingen desværre blot som en monolog i mørke med pausesekvenser, hvor publikum blev ført ind i nye rum.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s