CPH STAGE: INTET / NOTHING

on

Spillested: Teater V
Spilleperiode: 31. maj – 2. juni 2018
Anmeldt af: Clara Lindstrøm Gleerup

Skynd dig ind og se den, hvis
… du vil overvære en undersøgelse af, hvordan en ung drengs uskyldige ord kan føre til mord og afmagt.

En dag rejser den unge skoledreng Pierre-Johan sig i frustration og erklærer, at intet i hele verden har betydning. Intet. Han kravler op i et blommetræ og nægter at komme ned. Verden ville være et bedre sted, hvis vi alle døde. Klassekammeraterne forsøger, først i fortvivlelse og så i frustration, at overtale Pierre-Johan til at finde mening og betydning med tilværelsen igen. De beslutter sig alle for at smide det, der, ifølge dem selv individuelt og hinanden, betyder allermest i én stor bunke for at vise den til Pierre-Johan i håbet om, at han vil se en mening med livet og det, de alle elsker.

Intet er en undersøgelse af, hvor meget en flok skolekammerater kan få hinanden til, inden nogen siger fra. Ingen siger nemlig for alvor nej i Intet. Én efter én får de unge skolebørn lov til at bestemme, hvad den næste skal ofre til bunken. For hver ting, der bliver givet væk, bliver “objekterne” mere og mere skræmmende og smertefulde. Alle er de enige om, at jo vigtigere og jo mere smertefuld objektet er, jo mere betydning har det. Jo mere mening giver det. Børnene ofrer alt fra nye sandaler til afdøde lillebrødre, uskyld og pegefingre. Det kan godt være, at man lige skal vænne sig til, at de to skuespillere er pæredanske og fremfører forestillingen på et ikke altid flydende engelsk. Men når det er sagt, så bliver stemningen mere og mere gruopvækkende, og hvis man overgiver sig til denne simple, men groteske forestilling, vil man gå derfra med samme følelse af afmagt som børnene. For slutningen er ikke til at bære. For nogen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s