Anmeldelse: Generation Krop

on

Spillested: Sjællandsgade Bad, kvindeafdelingen
Spilleperiode: 10. – 21. maj 2018
Anmeldt af: Sóley Freyja Eiríksdóttir

★★★

Hvad er det?
Generation Krop er en forestilling om kvinders forhold til deres krop. Et forhold som ofte er fyldt med utilfredshed og en drøm om en helt anden krop, end den man har.
I Sjællandsgade badets flisebelagte omgivelser formidler tre unge kvinder små scener om forholdet mellem dem og deres kroppe. Dette gør de med musik, sang, dans og ord. Kun iført bikinier og undertøj, men væbnede med humor og selvironi, udspiller de traumatiske scener fra prøverummet, svømmehallen eller intime situationer med partnere. Generation Krop er et indblik i tankerne om kvinder, som er utilfredse med deres kroppe.

Det gode og det knap så gode
Der kunne knap være en bedre scenografi for Generation Krop end Sjællandsgade badets kvindeafdeling. Her har masser af kvinder gennem tiderne stået nøgne og været tvunget til en konfrontation med deres kroppe. Denne atmosfære hænger tungt over forestillingen og bidrager til en dimension af virkelighed. En virkelighed som vi også finder i de små historier, forestillingen består af. Det virker til at være de tre kvinders egne oplevelser, men det kan jeg ikke vide med sikkerhed. Jeg må i hvert fald konstatere, at jeg ikke kan komme på én eneste kvinde i mit liv, som ALDRIG har været utilfreds med sin krop. Det siger en hel del om problematikkens alvor.

Generation Krop har en humoristisk tilgang til dette seriøse emne. I en af scenerne bliver ting som en kvinde normalt siger om sin mave, sagt til hende, som var det en veninde, der siger det til hende. Her bliver det tydeligt, hvor absurd et forhold dette er. Ville man finde sig i at være i et venskab, hvor man konstant bliver mindet om, hvor utilstrækkelig, uduelig og tyk man er? Næppe!

Desværre synes jeg, at deres tilgang til emnet er en smule trivielt. De små anekdoter og forestillingens format bidrager ikke til ny viden eller indsigt for mig. Men Generation Krop er en fornøjelse at opleve. De tre kvinder er så skønne, når de står der helt blottede og ærlige. Jeg næsten ikke kan lade være med at blive en smule forelsket i dem.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du og din krop ikke altid er enige om, hvordan man skal se ud.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Samler man seks unge under 25 år, kan man få billetterne til 40 kr. stykket.

Foto: Hilmar Guðjónsson

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s