Anmeldelse: Consequence City

Spillested: AKT1 – Consequence City
Spilleperiode: Kan høres på AKT1’s hjemmeside, iTunes og SoundCloud
Anmeldt af: Kristoffer Spender

★★★★

Hvad er det?
Indledningen til dette radiodrama prydes af et landskab af stemmer og musik, forvrænget med autotune og en lille sød sang. Det drejer lyduniverset ud i uhørte galakser. Lytteren lander i den obskure og absurde Consequence City, hvor man er tættere på livet og endda en lille smule længere væk fra døden. En ny by, kaldet Øko-atlantis, er under opsejling og den vil skabe røre i Consequence City. Denne nye by skal rejse sig af havet. Det synes de to hovedpersoner Sukkerfar og Sukkermor er ret spændende. De vil bidrage til konstruktionen af Øko-atlantis, men de er bange for, hvem der tør tage ansvar og se konsekvenserne i øjnene.

Sukkerfar er med sit hovmod indirekte skyld i at hybris rammer hans by, for han ville blindt følge Øko-atlantis og de højkulturelles arrogance og grådighed i bygningen af denne by. Hvordan skal det mon ende for disse mennesker, i denne by, langt ude i dette vilde univers?     

Det gode og det knap så gode
De subtile referencer til moderne, politiske dilemmaer er strøet godt ud over fortællingen og balancerer virkelig mellem disse punkter. Det giver skarp og sjov satire. Selvom fortællingen er placeret i et andet univers kan man sagtens se den vestlige verdens religion, politik og miljø folde sig ud igennem denne prisme af en fortælling. Stemmerne er sjove, skæve og absurde, og de klæder hinanden godt. Man skal som lytter virkelig lytte godt efter, for hele forståelsen ligger i de små og nuancer, der er nemme at overse.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du er til absurde universer og skarp satire.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Radiodramaet kan findes gratis på AKT1s SoundCloud sammen med alle deres tidligere lydproduktioner.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s