Anmeldelse: Bonnie møder Kødskam og Hjerteskam

Spillested: AKT1
Spilleperiode: Kan høres på AKT1s hjemmeside, iTunes og SoundCloud
Anmeldt af: Stinne Ingemann Henriksen

★★★

Hvad er det?
Så er der nyt fra AKT1. Denne gang tages lytteren med på en syret rejse til en non-binær fremtid i sci-fi-fortællingen om hovedpersonen Bonnie (Julie Jeziorski), der rejser til Sektor 700 og møder Hjerteskam (Therese Glahn) og Kødskam (Laura Kvist Poulsen). Bonnie har en spæd og uskyldsren ungpigestemme, der skriger ungdom og naivitet og står i stærk kontrast til den erfarne Hjerteskams autoritære stemme og Kødskams ældre, mørke røst og totalt bramfrie sprog. I Sektor 700 må man hverken have bedste veninder, elskere eller andre forhold med intim kropskonkrakt, forklarer de to ’skamsøstre’ den uvidende Bonnie. Man har robotsex og må have op til 20 registrerede, non-binære parforhold med andre organismer. I øvrigt så lever man mange hundrede år, inden man reproducerer sig selv på ny – og det kan være som kat, alge, panda eller enhver anden organisme.

Det gode og det knap så gode
Det her er et både komisk og ildevarslende blik på en køns- og identitetsfri fremtid, som vores egen samtid kan siges at pege mod.
Manuskriptforfatteren Ida Marie Hede kan virkelig sit skriverkram og formår at igangsætte fantasien og fremtidsforestillinger med sit billedrige sprog. Man kan se den nye verden for sig, selvom man kun kan høre den. Hun kan nemlig på én gang skabe konkrete og underligt håndgribelige forestillinger om en helt ubegribelig fremtid. Nogle gange er det dog så abstrakt og metaforisk en historie, at det er svært at holde tungen lige i munden. Fortællingen rummer så mange informationer om en fremmed tid og sted, at jeg bliver hægtet af og faktisk må genhøre afsnittet flere gange for at kunne tage stilling til, hvad i alverden det er, jeg hører. Det betyder, at det af og til bliver lidt af en række opremsninger af fremtidstendenser og -ord om gelépupper, at sniffe sex-gas og tage dårlig robot-MDMA, som ikke opfølges. Det kunne være mere interessant at høre, hvordan det er at leve der i science fiction-fremtiden fremfor at få fortalt, at det er sådan og sådan. Hvordan er det at sniffe sex-gas, og hvordan fungerer det i praksis, når man har 20 registrerede partnere? Det samlede billede er altså en anelse mangelfuldt, selvom jeg også til sidst vil påpege Laura Kvist Poulsens skønne skid-hul-i-det-hele-attitude som Kødskam – den er skøn!

Skynd dig ind og hør den, hvis
… du er med på en skæg sci-fi-lytter om en kønsløs fremtid. Mon du kan se ligheder med vores egen nutid?

Studerende og fattig? Sådan gør du
AKT1’s hørespil kan høres ganske gratis på deres hjemmeside, så det er dejlig nemt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s