Omtale: Mere vin – Ellers tak!

Spillested: TeaterHUSET i Huset-KBH
Spilleperiode: 17. februar 2018
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

Foreningen TeaterHUSET har fået vokseværk og udvider med en endnu større scene, hvilket blev fejret med en reception lørdag d. 17. februar 2018. Foreningen holder til i Huset-KBH og har siden 2004 givet tag over hovedet til særligt det Københavnske scenekunsts vækstlag. De har indtil nu haft scene på 2. etage, men nu har de fået lov til også at bruge Husets markant større scene oppe på 4. etage, som får navnet Xenon. Dette giver nogle helt andre muligheder for foreningen, og der er blevet lovet et år med masser af eksperimenter og gæstespil fra vækstlag i andre danske byer såsom Århus, Odense og Aalborg.

Mere vin – Ellers tak!
Den nye store scene Xenon bliver indviet med en smagsprøve på madforestillingen Mere vin – ellers tak!, hvor publikum sidder ved tomandsborde rundt på scenen og får serveret rødvin og coq au vin tilberedt af den italienske kok Marco Maccarini, der blandt andet har været under uddannelse på prominente danske restauranter som AOC, Geist og Noma.. Midt i det hele sidder to skuespillere og spiser. Publikum kommer altså til at udgøre scenografi og ensemble for forestillingen.

De to skønne skuespillere, Jean Jamil og Malene Skjold, spiller en række korte scener, som alle foregår til middagsselskaber. Én foregår på en restaurant på en charterferie, en anden foregår til en familiefødselsdag og så videre. Det er en improvisatorisk spillestil, hvor publikum bliver udpeget som karakterer i historierne og på den måde inddrages en smule. Det får det hele til at føles meget virkeligt, og jeg sidder et par gange og tager mig selv i at tænke ting som: “Det gjorde hun bare ikke”.

Historierne har meget forskellige udtryk. Nogle er sjove, mens andre er mere intense og eftertænksomme. De mange skift giver en god dynamik, og da forestillingen slutter, bliver jeg helt overrasket over, at der allerede er gået en time. Det er selvfølgelig også blot en smagsprøve, jeg er inde at se, men jeg får bestemt lyst til at se mere.

Forestillingen vidner om et spændende år for TeaterHUSET med anderledes, eksperimenterende og spændende forestillinger. Mere vin – ellers tak! bliver sat op i april i sin fulde længde, og jeg vil sende mine varmeste anbefalinger til denne forestilling. Jeg vil desuden opfordre folk til at holde øje med foreningens andre forestillinger, da de tilbyder noget anderledes end de store, etablerede scener og giver et friskt pust til den danske scenekunst.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s