Anmeldelse: Gintberg reder verden

Spillested: Bellevue Teatret
Spilleperiode: 25. jan. – 26. maj på turné rundt i landet. Spiller igen til efteråret.
Anmeldt af: Line Kirsten Nikolajsen

★★★★

Hvad er det?
Jan Gintberg er ude med et nyt one-man show! Gintberg reder verden – og ja, det er med ét d, for som komikeren selv siger, er det jo en fuldstændig umulig opgave at redde verden. I stedet kan man forsøge at frisere den lidt pænere, så vi er lidt pænere i det, når dommedag kommer. I showet vender Gintberg de ting, der sker i verden omkring os lige nu – de ting, der rører os og som vi taler om. Det er især de problemer, vi lader os skræmme af og hidser os op over som f.eks. flygtningekrisen. I dette show fremhæver Gintberg humoren i vanviddet. Vi kommer omkring en hel del bl.a. IC4-tog, friblødning, Dyne-Larsen og frikadeller i børnehaverne. Det hele sker i vanligt hæsblæsende Jan Gintberg tempo, men okay, det er også virkelig meget, der skal friseres på den halvanden time showet varer.

Det gode og det knap så gode
Gintberg kommer vidt omkring i dette show, og han har mange fine observationer og pointer undervejs. Meget af det på forhånd planlagte materiale er ganske underholdende, men Gintberg brillerer især i samspillet med sit publikum. Han er lynhurtig og dygtig til at bruge det spontane materiale og kan uden problemer trække det i en lidt grovere retning, fordi samspillet altid sker med et glimt i øjet. Derudover er han ikke bleg for at grine lidt af sig selv nogle gange, og det gør stemningen herligt afslappet og jovial – på trods af Gintbergs måske lidt skingre toneleje og tårnhøje tempo.

Har man før stiftet bekendtskab med Gintberg, er det næppe nogen overraskelse, at han er en mand med helt absurd mange ord i sig, og de skal ofte ud på meget kort tid. Der er fart på talestrømmen! I Gintberg Reder Verden går det nogle gange så stærkt, at min hjerne ikke kan nå at absorbere det hele, og det er en skam, for det går ud over nogle af de ellers glimrende pointer, han har i sit show. Ind imellem tager jeg simpelthen mig selv i at zone en lille smule ud, fordi jeg ikke rigtig kan indtage så voldsom en talestrøm i så lang tid ad gangen. Showet varer lidt over halvanden time uden pause, og med det tempo Gintberg ligger for dagen, havde det været rart med en pause undervejs til at “tømme hjernen”, og dermed bedre at kunne få det hele med. Derudover bliver det yderligere vanskeligt at følge med i det hele, da den røde tråd ikke altid er den mest tydelige. Når der sigtes så bredt, sker det desværre på bekostning af en helt klar retning i showet.

Selvom Gintberg har mange fine og sjove observationer, som også flere gange udløser højlydt latter, er det ikke ligefrem banebrydende nye indsigter, der får mig til at se tingene i et helt nyt lys. Men det er dog stadig et glimrende one-man show, som kan sikre tilskueren en god og underholdende aften

Skynd dig ind og se den, hvis
… du gerne vil se et solidt one-man show og grine lidt af alle de ting, vi går og brokker os over!

Studerende og fattig? Sådan gør du
Prisen varierer alt efter spillested, men koster i København tæt på 300 kroner for de billigste. Billetterne ryger hurtigt. Mange shows er allerede udsolgt, så du skal skynde dig!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s