Anmeldelse: DETOX del 2

Spillested: Huset-KBH
Spilleperiode: 20. – 25. januar 2018
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

★★★

Hvad er det?
Teatergruppen Teater PRAXIS har skabt forestillingen DETOX del 2. Den er løst inspireret af bogen ‘Gaven fra havet’ fra 1955, som er skrevet af den amerikanske pilot Anne Morrow Lindbergh. På scenen er tre skuespillerinder, som alle spiller Anne. Desuden sidder en musiker i siden af scenen og fungerer som en slags fortæller. Skuespillerne reflekterer over livet som kvinde i midten af 1900-tallet, men ser også frem mod vores tid og kritiserer, hvordan samfundet har udviklet sig til at være overfladisk, stressende og usundt. Har vi i vores fokus på individet glemt kernen i os selv og hinanden? Forestillingen er således en blanding mellem citater fra Annes bog, beskrivelser af hendes liv og refleksioner frem til i dag.

Det gode og det knap så gode
Rent udtryksmæssigt fungerer DETOX del 2 godt. De fire unge kvinder på scenen er dygtige og bidrager hver især med en unikhed og har samtidig et skønt sammenspil. Den elektroniske musik er i en tilpas balance, så den ikke fylder for meget, men blot understøtter handlingen. Der leges godt med lyduniverset mellem musiker og de tre skuespillere.
Også den simple scenografi fungerer godt. Der er kun få rekvisitter, og den tomme scene giver plads til teksten, som klart er det vigtigste element i forestillingen. Teksten er både poetisk, humoristisk og alvorlig, og forestillingen får således mange forskellige udtryk, så publikum føres igennem et hav af stemninger og refleksioner.

Det betyder desværre også, at forestillingen bliver lidt fragmenteret. Det er som om, man vil fortælle mange forskellige og vigtige budskaber, men de kommer til at stå i vejen for hinanden og ender i stedet med at skabe et lidt mudret og rodet udtryk. Der tales både om feminisme, kritik af et overdrevent fokus på individet, selvrealisering, detox-smoothies, yoga og det stressende konkurrencesamfund. Alt sammen pakket ind i en fortælling, som tager afsæt i 1950’erne, selvom mange af kritikpunkterne mest peger på samfundet i dag. De problemstillinger, som Anne peger på i sin bog, er bestemt sammenlignelige med i dag, men forestillingens mangeartede udtryk og hop mellem historien om Anne og vores tid gør koblingen mellem fortællingerne for uskarp. Jeg synes derfor ikke helt, at de når i mål.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du har lyst til at se en forestilling, som bruger en gammel historie til at fortælle om den evige problemstilling om at være menneske i et sygt samfund – både dengang og i dag.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du studerende eller under 25 skal du kun slippe 50 kr. for en billet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s