Anmeldelse: Bridge Over Troubled Water

Spillested: Bremen Teater
Spilleperiode: Turnerer rundt i landet indtil d. 18. november
Anmeldt af: Trine Berg Balle

★★★★

Hvad er det?
Bridge Over Troubled Water er både titlen på denne teaterkoncert og på musikduoen Simon & Garfunkels femte og sidste studiealbum. Efter tilblivelsen af denne plade gik de to hver til sit og bestemt ikke som gode venner. Forestillingen tager os med på en biografisk rejse, fra makkerparret mødte hinanden, som unge drenge, over deres pludselige popularitet og status som verdens mest succesrige duo til deres endegyldige opsplitning i 1970. De to skuespillere Morten Lützhøft og Nis Pedersen levendegør hhv. Paul Simon og Arthur ”Art” Garfunkel og fletter skildringen af deres livslange venskab og uvenskab sammen med hele 22 af duoens bedste numre.

Det gode og det knap så gode
Instruktør og manuskriptforfatter Peter Aude har ladet Simon & Garfunkels ikoniske musik stå i centrum af forestillingen og langt hen af vejen, er det dette valg, der bærer den. Skuespillernes klokkeklare stemmer harmonerer virkelig fint sammen, og man kan se effekten af musikken malet i ansigterne blandt publikum. Der synges med, vippes med hovederne og fældes en tåre til store klassikere som ”Bridge over troubled water”, ”I Am a Rock” og ”The Boxer”. Morten Lützhøft fører guitaren på en måde, så man får helt lyst til at skynde sig hjem, støve guitaren i kælderen af og kaste sig over at lære det legendariske og genkendelige fingerspil fra bl.a. ”Scarborough Fair” og ”April Come She Will”.

Mellemsekvenserne, der skal binde de smukke melodier tematisk sammen, bliver dog desværre for karikerede og opstyltede, og det samlede udtryk bliver rodet, når nu en en-til-en biografisk skildring er valgt. Det ene øjeblik agerer skuespillerne sig selv, altså Morten og Nis, og det næste er de i karakter som Paul og Arthur eller som forklarende historiefortællere. Her lærer vi mere om de historiske begivenheder, der foregik samtidigt med duoens storhedstid, som f.eks. opblomstringen af hippiekulturen og mordet på John F. Kennedy, end om det der egentlig foregik mellem de to venner. De små introduktioner giver en god og dybere forståelse for det kommende nummer, men formen kunne have været skarpere og til tider knap så fjollet.

Sangen og musikken sidder til gengæld knivskarpt hele vejen igennem, og er man inkarneret fan, er Bridge Over Troubled Water et stensikkert trip down memory lane og ren balsam for øregangene.

Skynd dig ind og se den, hvis
… du er Simon & Garfunkel fan og vil opleve duoens helt store klassikere fremført i en anderledes indpakning, eller hvis du bare vil tilbringe en aften i selskab med virkelig dejlig musik!

Studerende og fattig? Sådan gør du
En billet koster 285 kr., men er du under 25 år, kan du få den til bare 215 kr.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s