Anmeldelse: The Experiment

Spillested: Mørkedalsvej i Vejle
Spilleperiode: 29. september – 28. oktober 2017
Anmeldt af: Gæsteanmelder Magnus Kring Nikolajsen

★★★★★★

Hvad er det?
En horror-house oplevelse på en mørk fabrik i Vejle, som er skabt af horror-gruppen Dystopia Entertainment. Dette års udgave hedder The Experiment og fortæller historien om en regering, der udfører en række medicinske og psykologiske forsøg på civilbefolkningen. Forsøgspersonerne bliver dog aldrig set igen efter, de har bevæget sig ind i det skræmmende og dystre forskningscenter. Er disse stakler døde? Eller er de, som rygtet lyder, fanget i et uendeligt kredsløb af tortur og elendighed?
I The Experiment agerer vi som publikum nye forsøgspersoner, der ankommer til forsøgscentret. Vi sendes gennem en skrækindjagende labyrint af ondskab og gru, og det er en skræmmende veludført og uhyggelig oplevelse.

Det gode og det knap så gode
Jeg har efterhånden besøgt en del horror-houses og lad mig med det samme slå det fast, at denne oplevelse slog de andre med længder. Allerede inden vi når frem til den forladte fabrik, begynder uhyggen at sprede sig. Vi kører op af en lille mørk grusvej omgivet af høje mørke træer. På denne vej møder vi to mørkklædte mænd med gasmasker på og maskingevær i hænderne, som spørger ind til, hvor vi skal hen, hvorefter de lader os passere. Da vi kommer frem, får vi taget fingeraftryk, billeder og indskrives som forsøgspersoner, og herfra ruller uhyggen som en lavine.

Det ville være en skam at gå for meget i detaljer med specifikke effekter, da overraskelsen er en stor del af oplevelsen. Overordnet set kan det dog siges, at Dystopia i den grad forstår sig på at skabe gennemførte og klamme rum, som hele tiden formår at skræmme på nye måder. De er enormt dygtige til at involvere deres publikum, og ikke på noget tidspunkt afviges der fra den overordnede historie. Dermed bliver det altså ikke bare jump-scare på jump-scare, men rent faktisk også en spændende historie at være en del af. Dertil kommer, at de mange skuespillere leverer et utrolig overbevisende stykke arbejde, som efterlader mig med hamrende hjerte og sveden haglende ned af ryggen.

Sjældent har jeg oplevet noget med så vedvarende intensitet som her. Jeg var flere gange decideret rædselsslagen og panisk og er ganske enkelt målløs over hvor uhyggeligt, de havde formået at gøre det. Er man til horror-houses er The Experiment et must.

Skynd dig ind og se den hvis…
… du trænger til at få pulsen op med en intens omgang efterårshygge.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Du kan vælge mellem lidt forskellige events. Standard-oplevelsen (som er den, vi prøvede) koster 185 kr. Der er dog også mulighed for ‘intense-udgaven’, der koster 210 kr og sidst, men ikke mindst en helt særlig ‘Halloween-udgave’ til 235 kroner.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s