Omtale: Detour Urban Dance Festival

Spillested: Dansekapellet
Spilleperiode: 20. – 23. september 2017
Anmeldt af: 
Stinne I. Henriksen og Karoline Ry

Lige nu har du mulighed for at opleve, hvordan urban dance udvikler sig på festivalen Detour Urban Dance Festival. Urban dance er en betegnelse, der dækker over mange forskellige danseformer, som trækker på inspiration fra hip hop og breakdance med teknikker som bl.a. locking og popping (hvor danseren afbryder sit flow ved at “fryse” i forskellige positioner og på den måde skabe kantede staccato-bevægelser, der typisk passer til rytmen i musikken).

På festivalen er der både dansebattles og færdigt koreograferede visninger. Vi oplevede fem forskellige korte visninger på ca. 10 til 20 minutter, som alle havde vidt forskellige udtryk. Musikken spænder over alt fra meditativ klavermusik til hård rap, men fælles for dem alle er en kreativ og meget musikalsk tilgang til dansen.

Især Teamquickcrew MG slog benene væk under os. De tre dansere og koreografer Toby Deedaran, Jan Erik Santos og David Wing Kit Leung har så sindssygt skarp en timing og fornemmelse for rytme, at vi ikke kan lade være med at sidde og danse lidt med på vores pladser i publikumsopbygningen. De er virkelig teknisk dygtige og rammer hvert beat på milisekundet. Samtidig har koreografierne en humor, der klæder deres univers rigtig godt. Fedt at se, at dans både kan imponere teknisk og få os til at grine samtidig!

Hvis du mangler et energiboost, så smut forbi Detour Urban Dance Festival.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s