Anmeldelse: Maria og Mohamed

Spillested: Teater Grob
Spilleperiode: 9. – 29. september 2017
Anmeldt af: Amanda Boie Hvid

★★★★

Hvad er det?
Maria og Mohamed er en pigeglad teenagers anekdoter fra halbal, en familiefortælling om traumer og flugt fra krig, en mors historie om stress og kamp for kærlighed og meget mere – det hele samlet og serveret i et sci-fi univers.
Vi starter ved take-off: Maria og Mohamed skal afsted, siger farvel til deres familie og træder ind i et spacey rum, hvor et udfordrende eksperiment skal udfolde sig. Sammen skal de gennemgå hinandens liv og gennemleve hinandens minder. De skiftevis fortæller og oplever de skelsættende øjeblikke, som har formet den andens liv, og sammen med karakterne selv, bliver vi klogere på dem begge, minde for minde.

Det gode og det knap så gode
Maria Rich og Mohamed Ali Osman er en vildt god duo. Med så forskellige udgangspunkter for livet i et henholdsvis krigshærget Mogadishu og et trygt Hellerup, får de alligevel vist, hvordan to parallelle liv til sidst kan mødes og sammenflettes og give SÅ god mening. Mohamed brillerer i komikken og fyrer den af med jokes og dialekter. Maria leverer rørende og sjove karakterer. Sammen skaber de utrolig morsomme og også gåsehudsfremkaldende øjeblikke. Og hvilke øjeblikke! At det er Maria og Mohameds personlige minder gør, at historierne om krig og kærlighed kommer endnu tættere på. Trods store, humoristiske armbevægelser og spacey scenerum bliver det alligevel meget personligt og et nærmest intimt møde med de to skuespillere. Det er modigt, og det er mega spændende.

Scenografien er umiddelbart rimelig enkel med et stort bur, der leder tankerne hen på et rumskib. Det er tydeligt, at vi skal ud på en rejse med de to. Det sætter en fin ramme for historien og giver de to skuespillere mulighed for at udfolde sig i skøn koreografi inden for rumskibets og, ikke mindst, eksperimentets rammer.

Desværre mister man lidt den røde tråd på vejen. Vi forstår, at de bytter roller og overtager hinandens “mindebanker” for en stund, men det er ikke konstant og rollefordelingen bliver lidt forvirrende. Det går visse steder ud over historien og særlig slutningens mening bliver lidt sløret. Ærgerligt for en ellers underholdende og rørende forestilling!

Skynd dig at se den, hvis…
… du vil have reddet din regnvejrsdag og godt kunne bruge at få rusket lidt op i hele følelsespaletten.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du under 25 eller studerende, kan du få en billet til 70 kr. Den unge kan tage fem venner med og få det til 45 kr. – drop en durum og afsted til Grob!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s