ZULU Comedy Festival: Dårlig Feminist

Spillested: Comedy Zoo
Spilleperiode: 5. september 2017
Anmeldt af: Clara Lindstrøm Gleerup og Anja Langhede

Skynd dig ind og se den hvis…
… du vil have rystet lattermusklerne igennem med et befriende og fornyende take på “feminisme”.

Ane Høgsberg har allerede været en del af den danske comedy scene i en årrække, og endelig kan vi se hendes første one-woman show. I sit første one-woman show forklarer Ane, hvordan alle feminister, inklusiv hende selv, bør holde et møde og fastlægge prioriteringerne af debatten. Hun mener, for eksempel, at sexisme og hævnporno er vigtigt, mens ‘manspreading’ (når mænd ifølge feminister spreder benene provokerende meget i offentligheden) og ‘mansplaining’ (når mænd forklarer kvinder noget, de godt ved) får for meget opmærksomhed. Sådan joker Ane med dét at være en dårlig feminist, der ikke kan få sit pis i kog over alle de små detaljer. Dårlig Feminist handler om, hvordan Ane i det hele taget fucker op i den politiske korrekthed, der præger debatten.

Ane rammer plet med sine sjove observationer. Hun italesætter mange af de ting og usikkerheder, vi selv har spekuleret over med en ny grineren vinkel. Hvorfor blev den mandlige p-pille egentligt ikke til noget? Kunne det måske være fordi at Donald Trump, humørsvingninger og acne ikke er den bedste kombi? Enkelte øjeblikke går der en anelse meget pik/pat-humor i den, hvilket slet ikke er nødvendigt for de mange gode pointer. Det fungerer dog rigtig godt, når hun selv italesætter det og siger: “Aarh, her gik grænsen”.

Men lad os én gang for alle understrege at Ane Høgsberg er sjov, sympatisk og VIRKELIG likeable. Sådan én man gerne vil tage sig en snak med over en kop kaffe, mens man tisser i bukserne af grin.

Det kan godt være, vi er mange dårlige feminister derude, men til gengæld har vi Ane med på holdet – og så skal det hele nok gå!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s