ZULU Comedy Festival: DM i stand-up

Spillested: Glassalen i Tivoli
Spilleperiode: 3. september 2017
Anmeldt af: Clara Lindstrøm Gleerup og Line Kirsten Nikolajsen

I løbet af foråret har 80 af Danmarks nyeste stjerneskud på comedy-himlen kæmpet mod hinanden i kampen om en af de eftertragtede finalepladser til Danmarksmesterskaberne i stand-up. I søndags stod de syv absolut sjoveste aspiranter så tilbage på scenen i Glassalen i Tivoli, København. Salen var fuldstændig pakket med både komikere og stand-up fans, som sammen med et dommerpanel og tv-seerne hjemme i stuerne skulle afgøre hvem af de syv finalister, der i sidste ende ville løbe med sejren.

Lad os med det samme afsløre at dette var en finale, hvor bundniveauet lå imponerende højt. Humor er som bekendt en smagssag, men der var ikke nogen af de syv finalister, der ikke beviste sig selv som værende lysende talenter, der virkelig formåede at levere sikkert og sjovt materiale. Selvom det kun var vinderen, der løb med en kontrakt med bookingbureauet FBI, er der dog ingen af finalisterne, vi ikke ville se et helt show med.

Vi vil dog tillade os at kåre vores egne 3 favoritter, som samtidig også er tre navne, som vi anbefaler dig at holde ekstra øje med.

1. MELVIN KAKOOZA
Melvin Kakooza er ganske ny på den danske comedy-scene og har optrådt i mindre end et år. Efter blot 10 minutter i Kakoozas selskab hersker der dog ingen tvivl om, at den fart, hans karriere har på, er ganske velbegrundet. Kakooza indtager scenen med en overbevisende og nærværende charme, og der går ikke mange sekunder, før han har salen i sin hule hånd.
Melvin Kakooza er oprindeligt fra Uganda, og hans set handler om at være sort i Danmark. Han har ikke alene en helt forrygende mimik og timing, han leverer også nogle meget formfuldendte jokes. Hans stil er på mange måder ret udansk, ny og forfriskende! Vi gætter på, at det netop er derfor, at bifaldet ingen ende vil tage, da han går af scenen – og derfor han i sidste ende løber med titlen som Danmarksmester i stand-up.

2. JACOB TAARNHØJ
Jacob Taarnhøj kommer fra den Aarhusianske comedy-scene og er ikke just et nyt ansigt i branchen. Taarnhøj optrådte i 2013 som et af de nye håb ved Zulu Comedy Galla og kunne i år ved selv samme show løbe med titlen som ‘Årets Talent’. Det forstår vi godt, for han får os til at grine, så det kan mærkes helt ned i maven.
Taarnhøjs set handler om det danske sprog og tager udgangspunkt i hans job som dansk-underviser for flygtninge. På den måde skabes der en flot rød tråd gennem hele settet, som virkelig understreger hans imponerende fortælleevner. Her er det ikke bare one-liner på one-liner, men en velopbygget historie, der er sjov hele vejen igennem. Taarnhøjs set er knivskarpt, sikkert og overbevisende, hvilket sikrer ham en flot 2. plads. Hvis du ikke allerede kender Jacob Taarnhøj, så skynd dig lige at gør det!

3. JAKOB THRANE
Jakob Thrane er den eneste på vores liste, der ikke havnede i top 3, hvilket vi må sige, var en overraskelse. Thrane var ved denne optræden skarpere, end vi nogensinde har set ham. Jacob Thrane er nemlig heller ikke et helt nyt navn på den danske comedy-scene, men har længe været et etableret navn i det efterhånden omfangsrige vækstlag. Thrane er oprindeligt fra Fyn, og selvom dialekten bestemt ikke er afgørende for hans talent, må vi indrømme, at den virkelig bidrager med noget helt vidunderligt til hans karakter. Selvom Thranes materiale ikke nødvendigvis altid er i den tørre ende, så er hans levering og mimik, hvilket giver ham en nærmest tegnefilmsagtig aura, som vi er helt tossede med. Thranes set er en anelse mere klassisk end vores øvrige to anbefalinger, men ikke desto mindre, så synes vi, han er den, som er allerbedst til det. Det sidder lige i skabet, og det får os til at grine højt hele vejen igennem. Thrane endte måske ikke på sejrsskamlen ved finalen, men for pokker, hvor vi synes, at han er værd at holde øje med.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s