ZULU Comedy Festival: Luthers Spindoktor

Spillested: Huset KBH 
Spilleperiode: Hold øje på din lokale kirkes opslagstavle de næste måneder!
Anmeldt af: Amanda Hvid

Skynd dig ind og se den hvis…
… du kan lide en god DSB joke og samtidig vil lære lidt om Luther.

I år er det 500 år siden, at Luther satte reformationen igang. Ikke just det man forventer at høre om på en comedy festival, men det er ikke desto mindre det, som brødrene Svendsen har sat sig for at gøre os klogere på i deres show, Luthers Spindoktor.
De to brødre udgør en god historiefortællende duo. Robert er teolog, og Jakob er standup komiker. Mens Robert er den, der faktisk har læst på reformationen, er Jakob den, der sørger for, at Luther bliver til latter, og at det hele bliver nemmere at sluge med slapstick-humor, sjove anekdoter og historier.
Og historier får vi masser af – om alt fra de værste paver, brødrenes mormor og, hvorfor det egentlig er, Martin Luther King hedder det samme som aftenens hovedperson.
Der er tænkt meget over formen, over gode one-liners og dynamikken mellem de to brødre. Det holder desværre ikke hele vejen igennem, og til tider bliver der joket mere over deres egne comedy-evner end selve emnet. Tråden bliver tabt, og der bliver fyret jokes af i øst og vest om både jesus og julefrokoster, Trump og Tue Track. Det går ikke helt op i en højere enhed, men jeg må indrømme, at jeg blev klogere på Luther. Og det er ikke dårligt for en hyggelig aften i byen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s