Anmeldelse: SLAG – NÅR HJERNEN BLØDER

Spillested: Bådteatret   
Spilleperiode: 24. august – 14. september   
Anmeldt af: Trine Berg Balle

★★★★

Hvad er det?   
Hvad sker der, når den man elsker med ét slag bliver en anden? Med visuelt stærke virkemidler og næsten helt uden ord behandler SLAG dette spørgsmål. Forestillingen dykker ned i, hvordan livet med en hjerneskade føles; både for den ramte, men også for dennes pårørende. Helt konkret inviteres vi med ind bag murene hos et par, hvor kvinden (Helene Kvint) er forandret efter en blodprop i hjernen, og manden (Jacob Stage) nu må tage sig af hende døgnet rundt. Gennem en blanding af informative tekstbidder, videokunst og fysisk teater tages vi med på parrets fælles rejse mod en accept af deres nye liv.

Det gode og det knap så gode   
Lad dig endelig ikke skræmme af at SLAG er en næsten ordløs forestilling, for der behøves ingen ord for at mærke den intense, emotionelle rutsjebane, som vores par sidder fastspændt i. Det fysiske spil mellem de to skuespillere er velkorrigeret og rørende, og man rammes af den vedholdende kærlighed, der må til, for at lære at navigere i en så pludseligt anderledes tilværelse.

Gang på gang overraskes man af forestillingens forskellige visuelle elementer, der skaber en illusion af at bevæge sig ind og ud af den forandrede hjerne. Et dukkehus placeret i scenens venstre side spiller en helt central rolle for denne illusion og i selskab med et simpelt go-pro kamera og en storskærm, formår de både at udvide scenerummet og billedligt udfolde hele tematikken. Lydsiden, der delvist består af episk klassisk musik og et elektronisk underliggende lydunivers, komplimenterer det visuelle og fuldender illusionen af at bevæge sig rundt mellem tanker, følelser og biologiske forandringer i hjernen.

Forestillingen tager udgangspunkt i Helene Kvints egne oplevelser med en far, der blev ramt af en blodprop, men bygger også på interviews med ramte og pårørende, som hun har talt med gennem foreningen Hjernesagen. Denne forankring i virkeligheden giver forestillingen en ny dimension og understreger, at flere og flere mennesker lever med følgerne af en hjerneskade, men de færreste får åbnet op om det liv, der følger med sygdommen.

Der balanceres altså virkelig fint mellem det faktuelle, emotionelle og til tider helt uhyggelige, hvor gigantiske musehoveder og små dukker imiterer de barske følelser, som vores to hovedpersoner sidder med. Samtidigt er det forløsende, at der også er plads til humor, og det giver et smukt, nuanceret billede af den tilvænningsproces, en sådan livsomvæltning kræver.

Skynd dig ind og se den hvis…   
… du er pårørende eller selv ramt af en hjerneskade, eller bare gerne vil blive klogere på et tabubelagt emne fortalt i et visuelt spændende sprog.

Studerende og fattig? Sådan gør du   
Billetter til SLAG koster 140 kr., men er du under 25, kan du skaffe dig en billet til 70 kr. Hiver du fem andre unge under armen, slipper I med bare 40 kr. hver!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s