Anmeldelse: Life’s a Fairytale

Spillested: ODEON
Spilleperiode:
21. aug. 2017 – 26. Aug. 2017
Anmeldt af: 
Rasmus Borst

★★★

Hvad er det?
Life’s a Fairytale er HCA Festivals stort anlagte åbningsshow, der foregår i Odenses nye kultursamlingspunkt ODEON. Manden bag er danseren og iscenesætteren Steen Koerner, som blev danmarkskendt for sin banebrydende hiphopversion af Nøddeknækkeren. Life’s a Fairytale følger denne tråd ved at blande hiphop, ballet, dupstep, nycirkus og 3D-animering til en spektakulær balje af fest og farver, som for alvor skal fungere som samlingspunkt for hele festivalen.

Det gode og det knap så gode
Forestillingen åbner op med en ung H. C. Andersen ulasteligt klædt i hvidt jakkesæt og tilhørende hvid hat, så vi fra første øjeblik ikke er i tvivl om, at den folkekære digter bliver taget under grundig, men dog kærlig, behandling i løbet af de næste to timer. Scenografien består af to polygoniske trækonstruktioner, hvorpå der bliver projekteret forskellige animationer, som performerne kan interagere med. Det ser helt fantastisk ud, så længe det blandes med de menneskelige performere. Dog bliver der i flere omgange desværre dvælet så længe ved disse animationer, at det går fra at være stemningsskabende og eventyrligt til bare at blive noget i retningen af: ”se lige her, vi har rigtig nok brugt kommunepengene på den helt store teknologi”. 
Det er ærgerligt, for showets virkelige stjerne er jo menneskerne i midten og hold nu kæft, hvor vi har at gøre med mennesker, som kan deres kram! De ti performere, som umiddelbart alle mestrer alt fra hiphop til trapez, svinger sig gennem seks eventyr, som alle sammen bliver fortalt over højtaleren af Nikolaj Lie Kaas. Stilen er enormt abstrakt, og det er tydeligt, at energien ligger i at være så spektakulær som muligt. Desværre nogle gange på bekostning af det eventyr som nu bliver fortalt (vi odenseanere kan jo godt engang imellem glemme, at det rent faktisk er skidegode eventyr, vi har med at gøre), og flere gange droppes eventyret da også til fordel for popsange, som vist nok har en sætning eller to fra eventyret inkorporeret. Forstå mig ret, Steen Koerner er en fantastisk koreograf og akrobatikken imponerer og tager pusten fra en. Men det virker desværre også som om, at fortællingen og eventyret bare forbliver en stopklods.
Det er en fornøjelse at se Odense give sit bud på en OL åbningsceremoni, men det bliver aldrig rigtig eventyrligt. Bare rigtig sejt.

Skynd dig ind og se den hvis…
… du vil forundres over hvad lys, farver og dans kan gøre på en scene, og i forvejen har et blødt hjerte for H. C. Andersens eventyr.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Festivalen har desværre ikke nogen studieordning, men man kan få billetter til 80 kr., hvis man ikke har noget imod at sidde bagerst i salen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s