Omtale: Rosenkrans og Gyldenstjerne er døde

Spillested: HamletScenen på Kronborg Slot
Spilleperiode: 20. august
Anmeldt af: Sóley Freyja Eiríksdóttir

Hvad er det?
Rosenkrans og Gyldenstjerne er døde er en film fra 1990 instrueret af Tom Stoppard. Historien er en videre fortælling af Shakespeares Hamlet. Rosenkrans og Gyldenstjerne, to bipersoner i Shakespeares klassiker, er hovedpersoner i Stoppards film. Vi følger dem på deres rejse til Kronborg, hvor de af kongen (Hamlets onkel) og dronningen får til opgave at finde ud af, hvad der er skyld i Hamlets sindssyge.

Visningen af filmen er et samarbejde med CPH Pix og Cinemateket og vises som Open Air Cinema, præcis som vi kender det fra bl.a. Zulu Sommerbio og de film, Cinemateket viser i Kongens Have i sommermånederne. Det er med undtagelse af, at man på Kronborg sidder på publikumsrækker og kigger på den store skærm, der er sat op på HamletScenen, hvor der ellers bliver spillet teater.

Det gode og det knap så gode
Eventet er en hyggelig sommeraktivitet. For at komme til scenen, hvor filmen vises, må man bevæge sig gennem Kronborgs store porte og gennem de små veje, der omgiver slottet. Det er en oplevelse i sig selv med de historiske bygninger og små kunstinstallationer, lavet i festivalens anledning. Under filmen sidder man i de omgivelser, hvor selve filmens handling foregår, og det giver en ny dimension til oplevelsen. Selve filmen, synes jeg, var underholdende trods sin platte humor. Den viser en anden vinkel på den klassiske tragedie og letter det ellers så tunge Shakespeare værk.

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du er Shakespeare-elsker og kender til Hamlet!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s