CPH STAGE: Helligtrekongersaften eller Hvad I vil

Spillested: Skuespilhuset
Spilleperiode: 8. – 9. juni 2017
Anmeldt af: Line Kirsten Nikolajsen & Clara Lindstrøm Gleerup

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du trænger til en forfriskende version af en god gammel Shakespeare-klassiker og et ualmindeligt godt grin.

Helligtrekongersaften eller Hvad I vil er et moderne take på Shakespeares klassiker Helligtrekongersaften. Nogle bidder er skrottet, andre tilføjet, og det er alt i alt virkelig sjovt. Vi lander i Illyrien sammen med Viola (Danica Curcic), der klæder sig ud som manden Cesario, som til forveksling ligner tvillingebroren Sebastian (Nicolai Jandorf). Viola, forklædt som Cesario, forelsker sig i hertug Orsino (Peter Plaugborg), der er forelsket i grevinde Olivia (Tammi Øst), som forelsker sig i Cesario. På scenen udfolder der sig totalt kaos, og det er absurd underholdning på højeste plan med nogle af landets største og bedste skuespillere. Det er en poppet neon-udgave af Shakespeare, som simpelthen bare lykkedes på helt forrygende vis. Stykkets æstetiske udtryk leder tankerne hen på Baz Luhrmans film-version af Romeo og Julie, og det klæder altså bare de komplekse og til tider syrede Shakespeare-værker med dette mere poppede og flabede look. 

Som altid er det en fornøjelse at se Peter Plaugborg folde sig ud som den forvirrede Orsino, der gang på gang bliver afvist af sit hjertes udkårne. Også Søren Sætter Lassen er helt formidabel som Olivias tjener Malvolio. Måden, han bevæger sig på scenen og giver liv til den lille sindssyge mand, er bjergtagende, og i en forholdsvis lang monolog udfolder Sætter Lassen hele sin kunnen. Esben Dalgaard, hvis rolle blot er ‘sanger’, giver – sammen med musikeren Hans Find Møller – forestillingen et ekstra lag med små musikalske viser, der illustrerer alt det, karaktererne tænker og føler. Det hele kulminerer selvfølgelig i ægte Shakespeare-stil med et absurd showdown mellem alle karaktererne på tværs af de mange løgne, der i løbet af de sidste to timer er blevet spredt. Nok er karakterne og handlingstrådende mange, men det er her formidlet på en forholdsvis simpel måde, der qua den ret minimalistiske scenografi bliver overkommelig at følge med i. Hvis du derfor har lyst til at se moderne Shakespeare, når det er allerbedst, så er det en forestilling som denne, du skal kigge efter. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s