CPH STAGE: 3 x Beckett

on

Spillested: Østre Gasværk
Spilleperiode: 6. – 10. Juni 2017
Anmeldt af: Anja Langhede & Anne Louise Slott Thorborg

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du normalt godt kan lide Beckett og vil se hans tekster udfolde sig som både dystre og finurlige.

Beckett er en dramatiker, som de fleste er blevet hevet igennem, hvis de har haft om absurd teater i dramaundervisning på gymnasiet med f.eks. ‘Venter på Godot’. Nogle vil nok opfatte ham som esoterisk og langtrukken, mens andre opfatter ham som en stor poet med en umådelig skarp pen.
I 3 x Beckett præsenteres publikum for teksterne: Ikke Jeg, Hva’ Joe? og Krapps Sidste Bånd. Vi følger tre melankolske fortællinger om mennesker, som har mistet alt håb om at finde en mening med deres liv, og som tvinger sig selv gennem gamle tragiske minder. Det er tunge sager, og dette kan få forestillingen til at føles lang. Men hvis man stopper op, og forsøger at forstå Beckett som produkt af en trist efterkrigstid, så fatter man i stedet sympati med de stakkels karakterer, og teksten føles gribende og barsk.
Særligt i denne opsætning kommer Becketts tekster frem på en måde, som vi aldrig har oplevet det før. Scenografien er fuldstændigt skrabet med fokus på helt få elementer. De første 20 minutter kan vi f.eks. kun se Ellen Hillingsøs røde læber, der taler så hurtigt, at tungen næsten ikke kan følge med. I Hva’ Joe’ er skuespiller Morten Grundwald blæst op vha. en projekter, hvor der løbende zoomes ind på hans lidende ansigt. Det får næsten et filmisk udtryk, hvor skuespillernes mimik kræver en særlig detaljegrad, som ellers sjældent ser lyset på teaterscenen. Den tunge stemning lettes en anelse til sidst, da Tommy Kenter får vakt latteren med sin strålende og humoristiske mimik. Her varieres den tunge stemning af en tiltrængt, simpel ‘falde-på-halen’ humor.
Alt i alt er det en skøn forestilling, som dog kræver en slags forståelse for og accept af, hvad Beckett er for en slags dramatiker.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s